Matthijs van Nieuwkerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Matthijs van Nieuwkerk. © BNNVARA

Ode aan Matthijs: 'Van de Grote Drie de beste, de meest getalenteerde’

Vanavond komt er een einde aan vijftien jaar De Wereld Draait Door. Vriend en vijand zijn het eens: het programma dankt zijn succes voor het belangrijkste deel aan Matthijs van Nieuwkerk. Op verzoek klommen zeven DWDD-characters in de pen voor een ode aan de presentator.


‘Snel, gevarieerd, betrokken’

Jort Kelder
Volledig scherm
Jort Kelder © Avrotros

Jort Kelder: ,,‘Going out with a bang!’, zo kun je de finale van De Wereld Draait Door wel noemen. Matthijs stopt en de wereld houdt meteen op met draaien. Veel symbolischer wordt het niet. Toch had ik hem een afscheid met meer publiek en minder kijkers gegund, want die lege studio in de Westergasfabriek ademt precies wat DWDD niet is. Kilte.

Gezien Het Virus lijkt het ook zo triviaal om het te hebben over een tv-ding dat verdwijnt. Maar daarmee doen wij Matthijs onrecht. Hij definieert de televisie van deze eeuw: snel, gevarieerd, betrokken.

  1. Ryanne van Dorst oogst lof na Gevaarlijkste Wegen met timide Famke Louise

    Ryanne van Dorst oogst lof na Gevaarlijk­ste Wegen met timide Famke Louise

    Een groter contrast qua persoonlijkheden heeft er waarschijnlijk nog nooit in de auto gezeten bij het programma Gevaarlijkste Wegen van de Wereld. Een opvallend timide Famke Louise nam tijdens een roadtrip door Rwanda plaats naast de uitgesproken Ryanne van Dorst. Het grote verschil in karakters zorgde ook voor reuring online, het reisprogramma was zelfs even trending topic op Twitter. ‘Kunnen we Ryanne niet de standaard bijrijder van Gevaarlijkste Wegen maken?’