Het Britse satirische programma Little Britain wordt tegenwoordig bij NPO Start voorzien van een disclaimer waarin wordt gewaarschuwd over de mogelijke aanstootgevende content.
Volledig scherm
Het Britse satirische programma Little Britain wordt tegenwoordig bij NPO Start voorzien van een disclaimer waarin wordt gewaarschuwd over de mogelijke aanstootgevende content. © ANP XTRA

NPO Start plaatst disclaimer bij Little Britain

Het Britse satirische programma Little Britain wordt tegenwoordig bij NPO Start voorzien van een disclaimer waarin wordt gewaarschuwd over de mogelijke aanstootgevende content. De komedieserie kwam deze week in het Verenigd Koninkrijk onder vuur te liggen omdat er blackface-sketches in voorkomen.

 1. Hoger beroep van Qmusic tegen Q-dance definitief van de baan

  Hoger beroep van Qmusic tegen Q-dance definitief van de baan

  Het hoger beroep van radiozender Qmusic tegen de uitspraak in de zaak van evenementenorganisator Q-dance is van de baan. De partijen laten vandaag weten er na gesprekken samen uit te zijn gekomen. De rechtbank van Amsterdam gaf Q-dance vorige maand gelijk en besloot dat de radiozender moest stoppen met zijn danceprogrammering op zaterdagavond waarna Qmusic aangaf in hoger beroep te willen gaan. ,,We zijn blij te kunnen vermelden dat we er samen uitgekomen zijn”, laten de evenementenorganisator en radiozender nu weten.
 2. John Cleese woest; Britten halen aflevering Fawlty Towers offline
  Update

  John Cleese woest; Britten halen aflevering Fawlty Towers offline

  Een aflevering van de legendarische sitcom Fawlty Towers waarin de oneliner ‘don’t mention the war’ verschillende keren voorbij komt, is niet meer te zien op de BBC-streamingdienst UKTV. De uitzending lijkt na Little Britain het volgende slachtoffer van de Britten nu oud materiaal massaal opnieuw wordt beoordeeld vanwege mogelijk ongepaste inhoud. Bedenker en hoofdrolspeler John Cleese haalt hard uit naar de BBC.