Volledig scherm
Winnaar Duncan Laurence. © ANP Kippa

NPO klopt bij minister aan om geld voor Eurovisie Songfestival

De publieke omroep heeft het kabinet officieel gevraagd om geld voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Minister Arie Slob (Media) buigt zich over het verzoek, laat zijn ministerie weten na berichtgeving door Shownieuws.

Hoeveel de NPO van Slob vraagt, wil het ministerie niet kwijt. Bestuursvoorzitter Shula Rijxman noemde eerder een bedrag van 15 à 20 miljoen euro. Maar volgens ingewijden vraagt de NPO inmiddels om een bescheidener bedrag. Ook de NPO wil nog geen bedrag noemen, maar bevestigt wel in gesprek te zijn met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. ,,Zolang dit gesprek loopt, doen wij daarover geen uitspraken", aldus een woordvoerder.

Al vrijwel meteen nadat duidelijk was geworden dat Nederland de volgende editie van het muziekspektakel mag organiseren, gingen stemmen op dat ook het kabinet de portemonnee zou moeten trekken. Maar tot dusver houdt het kabinet de boot af. Zo zei minister-president Mark Rutte de dag nadat Duncan Laurence in mei het Eurovisie Songfestival had gewonnen al dat hij niet van plan was geld vrij te maken voor de organisatie van het festijn in Nederland. ,,We gaan eerst kijken hoe het loopt, maar om er nou meteen belastinggeld in te steken", zei de premier in WNL op zondag. ,,Jullie hebben nog een aardig budget.”

Minister Slob zei vorige maand nog niet van plan te zijn de portemonnee te trekken. Rotterdam moest eerst maar eens kijken ‘wat er kan binnen de begroting’.

Lees ook het interview met Mr. Songfestival William Lee Adams: ‘Laat ook Máxima een rol spelen bij Eurovisie Songfestival’

  1. BBC bedolven onder de haatreacties na tv-show met mannelijk danspaar

    BBC bedolven onder de haatreac­ties na tv-show met mannelijk danspaar

    De BBC heeft bijna 200 brieven gekregen van kijkers die zich groen en geel ergerden aan het optreden van twee dansende mannen in het populaire tv-programma Strictly Come Dancing, een variant van Dancing With The Stars. Volgens de Britse omroep, die eens per twee weken het aantal schriftelijke reacties op programma's en de aard daarvan naar buiten brengt, stond in het merendeel van de ‘homofobe’ klaagepistels dat de intieme dans van Johannes Radebe en Graziano Di Prima ‘aanstootgevend’ was.