Volledig scherm
Gijs van Beuzekom © ANP Kippa

NPO: Actualiteitenprogramma Brandpunt+ haalde doelstellingen niet

Het actualiteitenprogramma Brandpunt+ verdwijnt van de televisie omdat, ook na aanpassingen van het format, de doelstellingen niet zijn gehaald. Dat stelt NPO2-zendermanager Gijs van Beuzekom in een reactie op de commotie over het ontslag van 24 KRO-NCRV-journalisten.

,,Het tv-programma haalde de doelstellingen niet: niet in kijkcijfers, niet in de beoogde doelgroepen en ook niet in impact", stelt Van Beuzekom. ,,Online werkt het wel, en die aanpak is inderdaad geprezen en bekroond. Het besluit om alleen online met Brandpunt+ door te gaan, is onderdeel van de vernieuwingsslag van het journalistieke aanbod van de publieke omroep."

KRO-NCRV mag gaan bepalen hoe de onlineversie van Brandpunt+ eruit gaat zien. NPO beklemtoont met alle omroepen - en dus ook met KRO-NCRV - constructief in gesprek te zijn over meer vernieuwende journalistiek in 2019.

Het is de bedoeling dat er volgens NPO ruimte komt voor vormen van journalistieke storytelling - lineair en online. ,,We versterken ons aanbod van onderzoeksjournalistiek. Door journalistieke expertise en specialisaties te bundelen en deze programmatisch een meer logische samenhang te geven wint het geheel aan zeggingskracht, waardoor de kans op maatschappelijke impact groeit'', aldus Van Beuzekom.

  1. Oud-assistent castingbaas Gosschalk gehoord door zedenpolitie

    Oud-assistent casting­baas Gosschalk gehoord door zedenpoli­tie

    Guido Goossens, jarenlang de assistent van de in opspraak geraakte castingdirecteur Job Gosschalk, is gehoord door de afdeling zedendelicten van de politie Amsterdam. Aanleiding is het verhaal dat Goossens eind vorig jaar deed in het AD. Hij vertelde toen het ongeloofwaardig te vinden dat niemand bij het bedrijf Kemna Casting vermoedde dat hun boegbeeld, Job Gosschalk, zich decennia lang schuldig maakte aan seksuele intimidatie.