Volledig scherm
© EPA

Nieuw eerbetoon Aretha Franklin in Concertgebouw

Ruim 4,5 maand na haar dood wordt begin januari in het Concertgebouw in Amsterdam opnieuw een eerbetoon gegeven aan Aretha Franklin.

Zangeres Michelle David neemt onder leiding van The Beans & Fatback Orchestra bezoekers mee terug naar 1968, toen de dit jaar overleden soulzangeres een legendarisch optreden gaf in het Concertgebouw. Ook Tim Knol, Steffen Morrison en Sofie Winterson beklimmen het podium.
Een dag na de dood van Franklin laste het Concertgebouw al een ode aan de Queen of Soul in. Dat eerbetoon was binnen een mum van tijd uitverkocht. Aretha Franklin stierf op 16 augustus op 76-jarige leeftijd aan kanker.

  1. Maradona: van lam naar leeuw en opgejaagd wild
    PREMIUM

    Maradona: van lam naar leeuw en opgejaagd wild

    Toen Diego Maradona na een mislukt en pijnlijk verblijf bij FC Barcelona tekende bij SSC Napoli, een van de armste clubs van Italië, moest hij meteen enkele teleurstellingen verwerken. ,,Ik verwachtte een huis, maar kreeg een appartement. Ik dacht een Ferrari te krijgen, maar werd met een Fiat afgescheept’’, zegt de Argentijnse voetballegende in het begin van de documentaire Maradona, die gisteravond in Cannes in wereldpremière ging.