Volledig scherm
Morgan Freema © AFP

Morgan Freeman tovert landgoed om tot bijenwalhalla

Morgan Freeman heeft een bijzondere manier bedacht om zijn steentje bij te dragen aan het milieu. De acteur gaat zijn ranch in Mississippi van bijna 13.000 vierkante meter omtoveren tot een waar bijenparadijs. Hij heeft 26 bijenkorven uit Arkansas laten overvliegen en bomen geplant, vertelde hij in de Tonight Show van Jimmy Fallon.

Freeman is zijn bijenhotel gestart vanwege de sterfte van bijen en plaatste daarom de 'geïmporteerde' korven op zijn terrein. Op het landgoed van de 81-jarige acteur kunnen de insecten genieten van hectares aan klaver en lavendel. Daarnaast plantte Freeman 140 magnoliabomen. De acteur kreeg hierbij hulp van een groep milieuactivisten die werken als tuinmannen op zijn ranch.

Freeman voert zijn 'huisdieren' zelf, maar vindt bescherming niet nodig. ,,Ik heb nooit een hoofdbedekking op bij mijn bijen. Ze hebben me nog niet gestoken en ik ben op dit moment ook niet bezig met honing maken, ik geef ze alleen te eten”, aldus de acteur.  ,,Ik denk dat ze dat begrijpen: hey, we doen deze man geen kwaad, hij heeft suikerwater bij zich.”