Volledig scherm
Meghan Markle is morgen de stralende bruid. © AP

Moeder Meghan nog snel op de thee bij The Queen

Doria Ragland wordt in rap tempo voorgesteld aan de leden van de Britse koninklijke familie. De moeder van Meghan Markle maakt lastminute kennis met koningin Elizabeth. Morgen trouwt Meghan met Elizabeths kleinzoon prins Harry.

Doria kwam woensdag aan in Londen en had geen tijd om bij te komen van een eventuele jetlag. Meghans moeder, die in Los Angeles woont, werd verwacht in Clarence House. Daar zaten Harry's vader prins Charles en stiefmoeder Camilla, hertogin van Cornwall, met een kopje thee te wachten.

Meghans moeder verbleef aanvankelijk op Kensington Palace, bij haar dochter en aanstaande schoonzoon. Daar maakte ze donderdag kennis met prins William en Catherine, hertogin van Cambridge, die net als Harry en Meghan op Kensington Palace wonen. Volgens Britse media heeft Doria ook prins George en prinses Charlotte, de oudste kinderen van William en Catherine, ontmoet. De vierjarige prins en zijn driejarige zusje zijn zaterdag twee van de tien bruidskinderen. Of Doria ook de jongste telg van de Cambridges, de drie weken oude prins Louis, heeft gezien, is niet bekend.

Thee

Gisteren reisden Harry en Meghan af naar hun trouwlocatie Windsor. William en Catherine stapten ook in de auto naar Windsor, het was de eerste keer sinds de geboorte van prins Louis dat de hertogin van Cambridge in het openbaar werd gezien.

Ook koningin Elizabeth is weer op Windsor Castle, getuige de royal standard die boven het kasteel wappert. Zij wacht vandaag met thee op Doria, die met haar dochter en Harry langskomt om kennis te maken. Eigenlijk had Meghan ook haar vader Thomas Markle voor willen stellen aan haar aanstaande schoonfamilie. Hij moest echter onder het mes vanwege hartproblemen en mist de bruiloft. Prins Charles zal de Amerikaanse nu weggeven.

Alles over de bruiloft van het jaar lees je in ons dossier Royal Wedding.

Volledig scherm
© AFP
  1. Depressieve Justin Bieber slaapt in zuurstoftank om zich wat beter te voelen

    Depressie­ve Justin Bieber slaapt in zuurstof­tank om zich wat beter te voelen

    De met depressies worstelende superster Justin Bieber (25) heeft een mobiele zuurstoftank aangeschaft waarmee de hitzanger zijn conditie hoopt te verbeteren. Het gaat om een zogenoemde Hyperbaric Oxygen Therapy-cabine waarin onder hoge druk zuurstof kan worden ingeademd. De kostbare, supertrendy tank wordt al jaren gebruikt door celebrities. Michael Jackson zweerde erbij en ook Hollywoodacteur Keanu Reeves en golfkampioen Tiger Woods hebben er een thuis.