Gerard Joling en zijn moeder Janny.
Volledig scherm
Gerard Joling en zijn moeder Janny. © Instagram

Moeder Gerard Joling bestolen van sieraden door slinkse truc

Gerard Joling (59) waarschuwt zijn fans, en dan met name die op hoge leeftijd, voor oplichters die zich voordoen als verwarmingsmonteurs. Zijn 90-jarige moeder Janny liet vrijdag te goeder trouw een man binnen die het in werkelijkheid op haar inboedel had gemunt. Hij maakte dierbare sieraden buit.

Geer laat via Facebook weten dat ‘er altijd wat speelt’ binnen de familie. ,,Er kwam iemand controleren voor de verwarming. Mijn moeder is niet meegelopen naar boven, en vond het achteraf ook een vreemd mannetje. Nu blijkt dat al haar sieraden weg zijn, want haar slaapkamerdeur stond wagenwijd open. Waar haar ringetjes, oorbelletjes, alles lag. Dat is allemaal weg’’, legt de zanger uit in een filmpje.

De familie Joling beseft goed dat er weinig tegen de babbeltruc te doen is omdat er geen bewijs van de diefstal is. ,,Maar het is zeker zo dat je niet iemand zo maar naar je verwarming moet laten kijken. Dat geldt speciaal voor de oudere mensen: Laat niet zomaar iemand binnen!’’, drukt Gerard de kijkers op het hart.

Het is niet de eerste keer dat Janny, die een relatie heeft met Cor, schrikt van ongenode gasten in haar huis in het Noord-Hollandse Schagen. Vorig jaar werd bij haar ingebroken toen ze een concert van De Toppers in Amsterdam bezocht. Ook toen werden er sieraden buitgemaakt. ,,Mijn moeder heeft geen kroonjuwelen. Het is ontzettend jammer dat dit weer gebeurd is. Soms vertrouw je mensen door je goedgelovigheid, maar dat kan niet meer in deze tijd’’, aldus Geer.