Model Summer de Snoo (10) krijgt eigen realityserie

Het pas 10-jarige fotomodel Summer de Snoo uit Rotterdam-IJsselmonde, krijgt een eigen realityserie. Vanmiddag wordt - uiteraard in het bijzijn van haar ouders - een contract getekend met productiehuis Zodiak Nederland. Dat vertelt Summers manager Anthony Vos aan deze website. ,,Er zijn al meerdere zenders en platforms in beeld.”

Waarom Zodiak Nederland, bekend van onder andere Expeditie Robinson en Temptation Island VIPS? Niet in de laatste plaats omdat het productiehuis onderdeel is van de internationale tv-gigant Banijay Group, al jaren verantwoordelijk voor de realityserie rondom Kim Kardashian, zegt manager Anthony Vos. ,,Het is de bedoeling dat er ook in Amerika, waar veel interesse is voor Summer, wordt gefilmd.”

Volledig scherm
© Sarah Terschegget

Nu nog een zender of platform die de geplande reeks wil uitzenden. Vos: ,,De aanbiedingen stromen binnen, dus dat komt wel goed. Er zijn al meerdere partijen in beeld, waaronder RTL, Talpa TV (SBS 6, Veronica, Net 5) en Videoland.” Er is volgens Vos zoveel vertrouwen in het project dat de camera's al per 1 mei zullen draaien.

Er was de afgelopen maanden veel te doen om Summer de Snoo. Het meisje is hoogbegaafd, talentvol voetballer én een internationaal fotomodel, maar ook pas nét 10 jaar oud.  De kritiek dat ze door haar ouders zou worden uitgebuit, kwam aan bod in onder meer de talkshow van Eva Jinek waar Summer en moeder Jessica de Snoo eerder dit jaar te gast waren.

Ook op deze website pareerde het Rotterdamse gezin de kritiek. Van financiële uitbuiting is geen sprake, want alles wat Summer verdient, komt op een speciale rekening voor later, riepen de ouders in februari. Moeder Jessica: ,,Mensen kennen ons niet. Het komt allemaal heel kwetsend over. Het is zo makkelijk om vanachter je telefoon een oordeel over een ander te hebben. Waarom zijn mensen niet trots? We zijn toch ook trots op Doutzen Kroes?”

New York

Ze zeggen zich te houden aan alle regels die er zijn voor kinderen die werken, vertelde ook vader Joeri die een eigen aannemersbedrijf runt. Oók als ze naar Amerika gaan, waar Summer hoopt door te breken. ,,Daar zijn de regels nog veel strenger. Ik heb ook jongens voor me werken, ik weet hoe het is. Ik zou nooit iemand het dak opsturen die geen pauze neemt. Ik zie het trouwens ook niet als werken voor Summer. Het is echt haar hobby. We hebben hele goede begeleiding vanuit het management. De manager weet hoe het werkt in New York.”

Summer de Snoo.
Volledig scherm
Summer de Snoo. © -
Summer de Snoo is pas 10 jaar oud.
Volledig scherm
Summer de Snoo is pas 10 jaar oud. © ANP Kippa
Summer de Snoo thuis met moeder en zusjes.
Volledig scherm
Summer de Snoo thuis met moeder en zusjes. © Jan de Groen
Volledig scherm
© Jan de Groen