Volledig scherm
© REUTERS

Megadeth-voorman Dave Mustaine heeft keelkanker

Bij de 57-jarige Amerikaanse heavy metalgitarist -en zanger Dave Mustaine is keelkanker vastgesteld. De Megadeth-voorman en voormalige gitarist van Metallica maakte het nieuws wereldkundig via Instagram.

,,Het is overduidelijk iets wat direct aangepakt moet worden, maar ik heb al eerder hindernissen ondervonden in mijn leven. Er is door mijn artsen een behandelplan opgesteld dat volgens hen een slagingspercentage van 90 procent heeft’’, aldus Dave in een verklaring. Volgens de heavy metalgrootheid is de behandeling inmiddels al begonnen.

De band Megadeth zou deze zomer Ozzy Osbourne vergezellen op zijn tournee, maar die data werden al drastisch ingekort nadat Osbourne vanwege een blessure verstek moest laten gaan. Alle overige shows worden nu ook geannuleerd. ,,Helaas vereist dit dat we dit jaar de meeste shows annuleren”, bevestigt Mustaine in zijn verklaring. ,,Maar Megadeth zal zo snel mogelijk terug op de weg zijn.’’

Ondanks de kankerdiagnose, bevestigde Mustaine dat de band wel blijft werken aan het nieuwe album waar ze mee bezig zijn. Hij sluit zijn verklaring af met een dankwoord voor de mensen om hem heen:  ,,Ik ben zo dankbaar voor mijn hele team - familie, artsen, bandleden, trainers en meer’’, aldus Dave.

  1. Peter Pannekoek ontbreekt bij show maar roast Ali B alsnog in keiharde video

    Peter Pannekoek ontbreekt bij show maar roast Ali B alsnog in keiharde video

    Sinds The Roast van Gordon brak Peter Pannekoek pas echt door bij het grote publiek. Bij Giel Beelen en Johnny de Mol was hij wederom van de partij en was keer op keer de ster van de avond. Bij de Roast van Ali B ontbreekt de cabaretier echter, maar hij kon het toch niet laten om nog even wat van zich te laten horen. ,,Vroeger waren er grenzen, totdat Ali B de dood van zijn eigen vader misbruikte om geld te verdienen.’’