Máxima kijkt tijdens staatsbezoek Ierland een tikkeltje hulpeloos rond

videoProtocollair verloopt het staatsbezoek aan Ierland voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima veel meer ontspannen dan het vorige aan koningin Elizabeth. De enige gemeenschappelijke factor in Londen én Dublin is de brexit.

Ze zouden de vredesbel luiden, koning Willem-Alexander en koningin Máxima, aan het begin van hun driedaagse staatsbezoek aan Ierland.

Maar helaas; het is een aardige tippel van het presidentiële paleis naar de bel, door de tuin, in de regen. Dat willen de Ierse gastheren het Nederlandse koningspaar niet aandoen en dus treedt een zogeheten regenprogramma in werking: het luiden van de bel wordt zonder veel gedoe uit het programma geschrapt.

De vredesboom die het paar naast de bel zou planten, wordt praktisch naar het begin van het gazon achter het paleis gebracht. Gaatje in de grond, schop voor het koningspaar en graven maar.

  1. Vlaamse Dancing with the Stars met Jan Kooijman onder vuur: kijkers boos over uitslag

    Vlaamse Dancing with the Stars met Jan Kooijman onder vuur: kijkers boos over uitslag

    Er is online commotie ontstaan over de afgelopen uitzending van de Vlaamse variant op Dancing with the Stars. Via sociale media laten verschillende kijkers weten dat ze niet te spreken zijn over de uitslag van de wedstrijd en kwade opzet vermoeden. Zo moest Evy Gruyaert zondag de show verlaten, hoewel ze aardige punten kreeg van de jury. Via een lang bericht op Instagram reageert Jan Kooijman (38) nu op alle opschudding.