Marco Borsato en Iris Hond
Volledig scherm
Marco Borsato en Iris Hond © BRUNO PRESS/ANP (montage)

Marco Borsato geeft toe: ‘Ik had affaire met pianiste Iris Hond’

updateMarco Borsato (52), die sinds 1998 is getrouwd met zijn Leontine, zou in 2009 een korte en geheime affaire hebben gehad met de Nederlandse concertpianiste en componiste Iris Hond (32). De ‘relatie’, die zich ontwikkelde in de periode dat de productiemaatschappij van de zanger (The Entertainment Group) failliet ging, betekende geen bom onder zijn huwelijk met Leontine. De twee zijn nog steeds samen. 

De voorbije verhouding van de Dromen zijn bedrog-zanger en de pianiste is vandaag naar buiten gebracht door weekblad Privé op basis van geruchten die al langer de ronde zouden hebben gedaan. Borsato gaf op Instagram een korte verklaring. ‘Er is inderdaad sprake van een vriendschap geweest, die verder ging dan ik had voorzien. Deze situatie was echter van zeer korte duur. Leontine en ik zijn onszelf en elkaar in die tijd weliswaar soms even kwijt geweest, maar gelukkig zijn wij elkaar nooit echt verloren. Het besef hoeveel wij van elkaar houden en het kritisch naar onszelf blijven kijken heeft ons, na een huwelijk van inmiddels 22 jaar, sterker gemaakt dan ooit’, luidt het statement. 

Volgens Borsato, zo schrijft de hitzanger op Instagram bij een foto waarop hij en Leontine stralen en knuffelen, heeft hij nooit onder stoelen of banken gestoken dat het faillissement van The Entertainment Group destijds niet alleen zakelijk was maar ook persoonlijk een zware wissel trok op zijn privéleven. ,,Wij zien dit echter als een privékwestie en zouden het op prijs stellen als onze privacy en die van onze kinderen hierin worden gerespecteerd.” De zanger stelt ook dat alles weer koek en ei is. In het Italiaans merkt hij op Instagram op per sempre e sempre, oftewel ‘voor altijd en altijd’. En Leontine meldt op datzelfde sociale medium ‘liefde hoeft niet perfect te zijn, zolang het maar echt is’.

Bijzondere band

Ook Iris Hond, die momenteel op televisie te zien is met een Net5-datingprogramma waarin ze gedurende twaalf afspraakjes een partner zoekt, kwam met een reactie: ‘Samen konden wij goed praten over wat er in onzer beider levens gaande was. Een bijzondere band zoals deze tussen twee mensen kan ontstaan in een bepaalde fase in je leven.’  Victoria Houwen, de manager van Hond, bevestigt die verklaring aan deze nieuwssite. ,,De reactie van Iris, die er verder niets over kwijt wil, sluit volledig aan op die van Marco. Dit speelde inderdaad 10 jaar geleden en was zoals wordt gesteld van korte duur. Meer dan dat was het niet.” 

Quote

Je zult dus altijd aan die verleidin­gen blootstaan.

Marco Borsato

In het verleden heeft Borsato zich in interviews wel eens uitgelaten over verleidingen. ,,Je zult dus altijd aan die verleidingen blootstaan. Of je daarmee kunt omgaan, heeft te maken met de vraag: hoe goed zit je relatie?", vertelde hij in 2017 in tijdschrift Linda. ,,Leontine en ik zijn samen sterk genoeg om zoiets te overwinnen.” En, zei hij: hij gelooft niet in het concept monogamie: ,,Monogamie is volgens mij iets onnatuurlijks, maar het is nog iets anders om dat als gegeven te accepteren.”

In Beau Monde vertelde Leontine eens hoe zij en Marco elkaar na een relatiecrisis elkaar weer vonden, dankzij een relatietherapeut. Er bleek genoeg ‘houden van’. Praten hielp, schrijven ook. ,,Door dat schrijven kwam ik tot bepaalde inzichten.’’ 

Hart onder de riem

Onder de Instagram-berichten die zowel Marco als Leontine vanochtend deelden, stromen de reacties binnen van fans en BN’ers. Onder andere Humberto Tan, Kim-Lian van der Meij, Jochem Myjer, Lieke van Lexmond, Nicolette van Dam, Danny de Munk en Chantal Janzen geven het stel een hart onder de riem. ,,k hou van jullie prachtige liefde! Wat een enorme inspiratie voor een mooi lang en menselijk huwelijk”, schrijft Romy Monteiro. Olcay Gulsen: ,,Al sinds de eerste keer dat ik jullie ontmoet heb ben ik onder de indruk van jullie als mens en als koppel. Eerlijk en oprecht met zoveel liefde.” 

Marco Borsato en Leontine hebben drie kinderen: zoon Luca (20) en Senna (18) en dochter Jada (16). Jada en Luca steunen hun ouders. ,,Ik hou zoveel van jullie”, schrijft Luca.  

Iris Hond maakte begin dit jaar voor ons het programma Woorden schieten tekort. Bekijk hieronder een aflevering. Meer kijken? Klik dan op deze link.