Volledig scherm
Maarten van der Weijden. © EPA

Maarten van der Weijden is ook kijkcijfertopper op broeierige maandag

De tv bleef grotendeels uit op maandagavond, maar Nederland kroop toch massaal voor de buis om te zien hoe Maarten van der Weijden zijn Elfstedenzwemtocht volbracht. Bijna 1,4 miljoen kijkers zagen de speciale aflevering van M, dat in het teken stond van de heroïsche tocht van de zwemkampioen.

Maarten van der Weijden tikte gisteravond om half acht aan in een euforisch Leeuwarden nadat hij ruim 200 kilometer door de Friese wateren had gezwommen. NPO 1 had de programmering enigszins aangepast op de Elfstedenzwemtocht. Zo kon er vlak voor zessen worden gekeken naar een update van de monstertocht van Van der Weijden. Om zeven uur stond de hele uitzending van M in het teken van zijn tweede poging door de Friese wateren.

Opvallend is dat Van der Weijden net als afgelopen jaar het programma M ‘kaapte’. Toen werd de talkshow van Margriet van der Linden echter vervangen voor zijn huldiging. Die uitzending trok op 20 augustus van het afgelopen jaar ruim 1,4 miljoen kijkers. De aflevering van gisteravond scoorde iets minder dan de huldiging. Maar is wel de best bekeken aflevering van de talkshow - die om zeven uur op NPO 1 tegenwoordig afwisselt met De Wereld Draait Door - tot nu toe.

Het best bekeken programma van de avond was het Achtuurjournaal (2,1 miljoen kijkers). M belandt op de tweede plek van de kijkcijferlijst van Stichting KijkOnderzoek. De top drie wordt afgesloten door ook een NPO 1-programma MAX Vakantieman (1,3 miljoen kijkers).

  1. Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-foto Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-fo­to Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Eerder was het Kim Kardashian met haar billen, nu heeft Jennifer Aniston (50) het internet ‘gebroken’ door lid te worden van Instagram en haar eerste openbare foto te delen. Het gesprek op het fotoplatform gaat echter over iets anders. Aandachtige volgers hebben een detail ontdekt op de Friends-foto die ze deelde en kunnen hun ogen niet geloven. ‘Wat een manier om je entree te maken op sociale media’, klinkt het. Wat is er aan de hand?