Volledig scherm
Ook het landgoed van Russell Crowe in Australië heeft flinke schade opgelopen door de bosbranden die daar al dagen woeden. © EPA

Landgoed Russell Crowe deels verwoest door bosbranden

Ook het landgoed van Russell Crowe in Australië heeft flinke schade opgelopen door de bosbranden die daar al dagen woeden. De acteur, die momenteel zelf niet in Australië is, deelde op Twitter dat meerdere gebouwen op zijn erf zijn verwoest.

De familie van de 55-jarige acteur is ondergebracht bij familie. ,,We zijn een paar gebouwen kwijt, maar tot zover hebben we erg veel geluk gehad. Veel dank aan iedereen die aan het werk is." Ook de dieren op het landgoed zijn tot nu toe veilig.

De Gladiator-acteur wenst zijn buren veel sterkte toe. ,,Mijn hart gaat uit naar iedereen in de vallei."

In de provincies Queensland en New South Wales werd maandag de noodtoestand uitgeroepen vanwege de hevige bosbranden. Als gevolg van de vlammenzee zijn drie mensen overleden en werden meer dan 150 huizen verwoest.

Russell Crowe on Twitter

https://t.co/zA835Zw8XX

Russell Crowe on Twitter

Lost a couple of buildings , but overall very lucky so far. Chapel roof scorched. Deepest thanks to everyone on the ground. Some fires still burning and we are out of water. No livestock deaths to date. Horses ok. Let the chickens out and they are back, warm worms for breakfast!