Kindster Jacob bewijst ook zijn komisch talent

Ondanks zijn leeftijd geldt de Canadese acteur Jacob Tremblay (12) als een groot talent in Hollywood. Hij bewees dat al in de bekroonde dramatische films Room en Wonder. In Good Boys speelt hij zijn eerste komische rol.

Jacob Tremblay
Volledig scherm
Jacob Tremblay © AFP

Met kindacteurs loopt het meestal niet goed af in Hollywood. Te veel aandacht op een kwetsbare leeftijd, ouders die de verdiensten van hun kind in hun zak steken, de verleidingen van drank en drugs en de harde werkelijkheid dat zij op latere leeftijd niet meer gewild zijn en wegkwijnen in anonimiteit.

Bekendste voorbeeld van deze teloorgang: Macaulay Culkin die furore maakte in de Home Alone-films, op zijn 14de al een burn-out kreeg, en daarna als volwassen acteur weinig meer klaar speelde. Er zijn ook positieve voorbeelden, zoals Jodie Foster die wel de overstap naar een glorieuze filmcarrière maakte en zelfs Oscars won .

Het is nog te vroeg om te voorspellen hoe het met Jacob Tremblay gaat aflopen. De 12-jarige acteur barst van het talent, is tijdens interviews welbespraakt, praat nu al als een vroeg volwassene en lijkt uit een stabiel gezin te komen, wat meestal de beste garantie is voor een zo normaal mogelijk leven.