Volledig scherm
Samantha en Michael in 2014. © ANP Kippa

Kinderen Barbie verhuizen naar hun vader in Spanje

UpdateDe kinderen van Samantha de Jong (28), beter bekend als realityster Barbie, gaan naar Spanje. Angelina (6) en Milano (2) trekken, met instemming van Jeugdzorg, bij hun vader Michael van der Plas en zijn vriendin in. Zo krijgt Samantha de tijd zich op haar herstel te richten, nadat ze in januari met spoed werd opgenomen in het ziekenhuis.

Quote

Het was misschien wel de moeilijk­ste beslissing van haar leven

Michael

Volgens Jake Hampel, die de woordvoering namens Samantha doet, vindt de verhuizing nog deze week plaats. ,,Het ligt in de lijn der verwachting dat Michael sowieso de kinderen zal gaan verzorgen in Spanje'', laat hij aan deze site weten. ,,Dat zal hij samen met zijn vriendin Naomi gaan doen.''

Michael was tot 2017 vijf jaar lang met Samantha getrouwd. Hij vertelt aan Privé dat het besluit in overeenstemming met alle betrokken partijen is genomen. ,,Het is allemaal in goed overleg met de betrokken instanties gegaan, die ook heel blij zijn dat Sam het hier zelf helemaal mee eens is'', aldus de 37-jarige Michael, die in Spanje een feestcafé runt. ,,Het was misschien wel de moeilijkste beslissing van haar leven, maar ik denk tegelijk de verstandigste.'' 

Hij en zijn vriendin Naomi (22), met wie hij sinds kort samen is, hebben het voornemen 'de kids het zo snel mogelijk naar de zin te maken'. Zo is voor Angelina een school gevonden.

Beschermen

Volledig scherm
Samantha en haar vriend Jordi. © Facebook

Samantha deed halverwege januari een zelfmoordpoging. In een korte reactie liet ze een aantal weken later los daar spijt van te hebben. Ze zat in een diep dal waar ze niet uitkwam. Inmiddels gaat het een stuk beter en heeft ze de kliniek waar ze verbleef, verlaten. Ze zou samenwonen met haar vriend Jordi Ossel, met wie ze sinds december samen is.

Op 29 juni vertelden zowel Samantha en Michael op de verjaardag van Milano dat ze er altijd voor hun kinderen zullen zijn. ,,Papa en mama zijn dan wel niet meer samen maar wij houden zielsveel van onze kids en zullen er altijd voor jullie zijn. Het leven is niet altijd even makkelijk en ik weet dat ik ook niet altijd een goede moeder ben, maar weet wel dat ik je altijd zal beschermen'', luidde de persoonlijke boodschap van de blonde realityster aan haar peuter.