Volledig scherm
Kim Kardashian West bij een gala in New York vorige week. © EPA

Kim Kardashian over haar huidziekte: ‘Ik ben ten einde raad’

Ze mag te boek staan als beautykoningin, ook voor Kim Kardashian is een gladde huid niet vanzelfsprekend. Na vragen van fans of ze acne probeert te camoufleren met een dikke laag make-up, voelt de realityster zich genoodzaakt om uit te leggen dat ze weer een opleving heeft van de chronische huidziekte psoriasis waar ze al jaren aan lijdt.

Volledig scherm
Kim Kardashian toont op haar Instagram haar gezicht na een Chinese kruidenbehandeling om psoriasis tegen te gaan. © Instagram

In een openhartige bui deelt ze foto's in haar Instagram-stories, waar ze sinds kort ook in haar gezicht last van heeft. ,,Psoriasis is the sh*t", schrijft ze met een knipoog bij een plaatje waarop de rode, schilferige plekken zijn behandeld met een krachtig Chinees kruidengoedje. En bij de plakkaten op haar benen schrijft ze ‘sexy'.  

Kardashian zegt ten einde raad te zijn en naarstig te zoeken naar dé manier om de huidaandoening onder controle te krijgen. Zo heeft ze een lichtbak voor uv-therapie en drinkt ze sinds haar bezoek aan de Chinese kruidendokter een speciaal drankje. ,,Ik heb voor mij speciaal gemaakt mengsel. Ik moet het twee keer per dag drinken en het is zo smerig", zegt de tv-ster en moeder van drie. ,,Ik hoop dat het werkt, ik merk het binnen zes weken.”

Psoriasis is één van de meest bekende chronische huidziekten. De huidaandoening wordt gekenmerkt met schilfers, roodheid en jeuk. De klachten kunnen beginnen of verergeren door beschadiging van de huid, stress en infecties. Kardashian heeft al vaker verteld over haar worsteling met de ziekte.

Volledig scherm
Kim Kardashian heeft normaal gesproken vooral last van de huidziekte op haar benen © Instagram