Volledig scherm
Miljoenenjacht. © Roy Beusker

Kijkcijfers: Linda de Mol aan kop, met Yvon en de Robinsons op haar hielen

De strijd om de kijker op zondagavond is gisteren gewonnen door SBS 6. Presentatrice Linda de Mol trok 1.488.000 kijkers naar de zender met haar Miljoenenjacht. Expeditie Robinson (RTL 4) en Onze Boerderij (NPO 1) zaten haar op de hielen.

Het lijkt erop dat de drie programma’s de komende tijd steeds stuivertje zullen wisselen, want de kijkersaantallen liggen - net als bij de start van de kijkcijferstrijd vorige week - weer dicht bij elkaar. Naar de survivallers van Robinson keken 1.425.000 mensen, Yvon Jaspers en haar boeren trokken 1.346.000 mensen. Vorige week liep Expeditie Robinson nog op kop met ruim 1,5 miljoen kijkers, gevolgd door Onze Boerderij en Miljoenenjacht, die allebei bijna 1,5 miljoen kijkers scoorden.

Hoewel Linda op SBS 6 juist ietsje meer kijkers wist te boeien dan vorige week, verloor Wendy van Dijk juist 150.000 kijkers met het programma Flirty Dancing, dat direct na Miljoenenjacht werd uitgezonden. De datingshow wist 532.000 kijkers vast te houden, iets meer dan een derde van de Linda-kijkers. Die zapten mogelijk naar RTL 4, waar het laatste seizoen van De Mols serie Familie Kruys 842.000 geïnteresseerden vond. Rond dezelfde tijd stemden 752.000 mensen af op NPO 1 voor Nick en Simon The Dream.

  1. Bijna 5000 mensen bellen over eenzaamheid na uitzending Omroep Max

    Bijna 5000 mensen bellen over eenzaam­heid na uitzending Omroep Max

    De live-uitzending van Een tegen Eenzaamheid, woensdag bij Omroep Max, heeft een flinke impact gehad. Bijna 5000 mensen besloten in anderhalf uur tijd de telefoon te pakken en te bellen naar het belpanel. Het was zelfs zo druk dat niet iedereen erdoor kwam en contact kreeg. De gesprekken zorgden voor heftige, ontroerende en soms ook hoopvolle verhalen, zo vertelt Dorine Kettenes van de Luisterlijn. ,,Een man belde op dat hij wel een maatje wilde zijn.”