Volledig scherm
Kees Jansma. © ANP

Kees Jansma over affaire: Het draaide in mijn leven te veel om mij

Kees Jansma wil niet te lang stilstaan bij de affaire die hij heeft gehad. ,,Ik kan alleen constateren: het heeft in mijn leven te veel om mij gedraaid, en dus te weinig om de anderen. Dat is een bittere constatering", zegt hij in Volkskrant Magazine.

De 71-jarige voetbalpresentator gaf eerder dit jaar toe dat hij een scheve schaats had gereden. ,,Ik zoek naar veiligheid en rust, maar zodra ik het heb, word ik onrustig. Ik wilde dat ik beter was op dat gebied, maar dat ben ik niet en ik heb niet de illusie dat ik er nog iets aan kan veranderen, op mijn 71e", aldus Jansma. ,,Maar meer dan het voorgaande wil ik over de huidige situatie niet zeggen, want ons gezin probeert nu juist de rust te hervinden. Ik ben een mens, van vlees en bloed, ik val en sta weer op."

Dat allerlei mensen nu iets van de situatie vinden, neemt Jansma voor lief omdat hij ‘toevallig een quasibekende Nederlander is’. ,,Het zij zo. Ik ga daar niet over zeuren, niet in verdedigende zin in ieder geval. Ik mág daar niet over zeuren.”

Jansma nam deze maand afscheid als presentator op televisie. ,,Het werd echt tijd. Ik wil niemand achter mijn rug horen fluisteren dat het wel een beetje gebeurd is met die ouwe zak, maar dat ze het me niet durven te vertellen", zegt hij daarover. Wel zal hij af en toe nog te zien zijn bij programma's als Studio Voetbal.

Waarom gaat de een sneller vreemd dan de ander? Psycholoog dr. Tila Pronk (Tilburg University) heeft daar onderzoek naar gedaan. Volgens haar zit het in ons allemaal. Bekijk de video hier:

  1. Peter Pannekoek ontbreekt bij show maar roast Ali B alsnog in keiharde video

    Peter Pannekoek ontbreekt bij show maar roast Ali B alsnog in keiharde video

    Sinds The Roast van Gordon brak Peter Pannekoek pas echt door bij het grote publiek. Bij Giel Beelen en Johnny de Mol was hij wederom van de partij en was keer op keer de ster van de avond. Bij de Roast van Ali B ontbreekt de cabaretier echter, maar hij kon het toch niet laten om nog even wat van zich te laten horen. ,,Vroeger waren er grenzen, totdat Ali B de dood van zijn eigen vader misbruikte om geld te verdienen.’’