Volledig scherm
De voormalige Beatle John Lennon met de bekende ronde zonnebril met de groene glazen. © EPA

Kapotte bril John Lennon voor veel geld geveild

De bekende ronde zonnebril met de groene glazen van Beatle John Lennon heeft vrijdag bij een veiling in Londen veel meer opgebracht dan verwacht. ‘De meest iconische zonnebril in de geschiedenis van de rock-’n-roll’, zoals veilinghuis Sotheby’s het kleinood noemde, veranderde voor 165.000 euro van eigenaar, terwijl de geschatte waarde 9500 euro was.

De bril is vijftig jaar in handen geweest van Alan Herring, die in de jaren zestig de chauffeur van Ringo Starr en George Harrison, twee van de vier leden van de Beatles. In 1968 was hij op de achterbank van de auto blijven liggen, nadat hij Ringo Starr, George Harrison en John Lennon had opgehaald en ,,de jongens naar het kantoor had gereden’’. ,,Toen John uit de auto stapte, merkte ik dat hij zijn zonnebril op de achterbank had achtergelaten en dat er een glas en een arm waren losgekomen. Ik vroeg John of hij wilde dat ik hem zou maken. Maar hij zei: ‘Trek het je niet aan, die bril is alleen voor de show. Ik heb hem nooit gerepareerd, ik heb hem gewoon gehouden zoals hij was, zoals John hem had achtergelaten’’, aldus Herring

Ook andere Beatle-memorabilia werden geveild, zoals kleding en een broodrooster van Lennon. Een kralenketting van George Harrison met belletjes eraan, bracht met een kleine 12.000 euro eveneens veel meer op dan ingeschat.

Volledig scherm
De bril zoals hij vrijdag werd geveild. © Sotheby's
  1. Nederlandse Eyelar schreef comeback-single Demi Lovato: ‘Volgend jaar zelf op de Grammy's’
    PREMIUM

    Nederland­se Eyelar schreef comeback-sin­gle Demi Lovato: ‘Volgend jaar zelf op de Grammy's’

    De comeback van de Amerikaanse hitzangeres Demi Lovato heeft een Nederlands tintje. De popster zong afgelopen weekend bij de Grammy’s haar nieuwe nummer Anyone, dat mede werd geschreven door de Veenendaalse Eyelar Mirzazadeh (25). Het lied staat inmiddels op één in de hitlijsten in de Verenigde Staten. ,,We schreven het al voordat ze die overdosis nam, dus we dachten: dat komt nooit meer uit.”