Volledig scherm
Carolina Dijkhuizen (rechts) op de rode loper voorafgaand aan de uitreiking van het Musical Awards Gala 2020 in het RAI Theater in Amsterdam. © ANP

Juliana op kistjes en Brigitte als Marilyn: modetops & flops bij de Musical Awards

Pailletten, torenhoge hakken, jukbeenderen vol glitters. De sterren hebben lekker uitgepakt voor het Musical Awards Gala. Maar is het allemaal even geslaagd? Nou, eh, nee. Zo mag Carolina Dijkhuizen haar kerstversiering héél snel weer naar zolder brengen en Juliana Zijlstra in de pauze nog wat stiletto's zoeken. Kijk mee met de toppers en flaters.

Diamonds are a girl's best ...

Volledig scherm
Brigitte Heitzer met Hein Gerrits en Ara Halici © Daniel Kroll

Ze kwam niet als zichzelf maar, mensen, Brigitte Heizer maakte wél een entree. Perfect aansluitende jurk in verblindende kleur met Cinderella-waardige pumps. Enig nadeel: geen enkele aandacht meer voor het manvolk aan haar zijde (zou Marilyn vast niet erg hebben gevonden). 

Ingerukt, mars!

Volledig scherm
Juliana Zijlstra. © ANP

Het is vaker geprobeerd en niet door de minsten op de rode loper: een zoetsappig kleedje heel origineel combineren met een stoere stapper. Juliana komt er helaas niet mee weg; het contrast tussen Frozen-jurk en kistje is gewoon té groot. Dus snel op zoek naar een gala-waardig stappertje. Misschien zit er nog iets in de tas van Brigitte?

True colours

Volledig scherm
Edsilia Rombley. © ANP

Toegegeven: Edsilia is het type dat zelfs in een verwassen loungebroek flonkert en straalt. Maar dit ensemble, sorry: we vinden het toch meer iets voor een prima donna op leeftijd. De kleur: te bedaagd. De rok: te lang. De stof: te dik. Kleur eisen we, Edsilia. Veel meer kleur! (Beloof je je leven te beteren vóór het Songfestival?)

Engelse drop

Volledig scherm
Nyassa Alberta © Daniel Kroll

Oké, het is een nogal onorthodoxe kleuren-clash maar het werkt wél. Zeker tussen die 1001 variaties op de LBD (Little Black Dress) die de rode loper immer bevolken. Ja, Edsilia: doe als Nyassa. 

Adem in, adem uit

Volledig scherm
Carolina Dijkhuizen © Daniel Kroll

We weten niet hoe het met u zit maar wij worden hier dus wat amechtig van. Want, heus, we houden van een voluptueus decolleté maar vrezen dat Caroline spoedig, met hulp van Brigitte's secondanten, aan de beademing moet. De hele combinatie maakt ons sowieso wat kortademig: we hebben goud, we hebben wit, we hebben een strik, we hebben een armband die én een strik én een jurk én een kiekeboe-gat is en we hebben kerstversiering bij wijze van korset. Dat more soms echt less is, zeg maar.

Golden girl

Volledig scherm
Brigitte Nijman © ANP

Nee, dan toch liever de beproefde combinatie goud-zwart van Brigitte Nijman. Spetterend edoch stijlvol. Extra bonus: haar, strak in de prinsessenkrul.