Jaar na ontdekken ernstige ziekte bij dochtertje zijn Chantal Bles en Robert Doornbos terug in Disney

Een emotionele dag voor voormalig autoracer Robert Doornbos en styliste Chantal Bles. Een jaar nadat ze bij terugkomst uit Disney erachter kwamen dat hun dochtertje Jada ernstig ziek was, keert het stel nu weer terug naar het pretpark. Afgelopen maand kreeg het koppel te horen dat hun oogappeltje weer gezond is verklaard.

Chantal Bles deelt vandaag een filmpje waarin ze in een speciale prinsessenbus versierd voor haar dochtertje Jada instappen. Hiermee vertrekken ze naar Parijs voor een tripje naar Disneyland. ,,Vandaag is het een heel bijzondere dag. Een mijpaal!”, schrijft ze er enthousiast bij. ,,Ruim een jaar geleden ging ik samen met Jada naar Disney. Een week na thuiskomst kwamen wij erachter dat Jada ernstig ziek was. Na ruim een jaar vechten maken we nu opnieuw een droomreis naar Disney.”

Vorig jaar werd bij Jada een grote niertumor met uitzaaiingen ontdekt. Een zware behandeling volgde. Chantal hield haar volgers op de hoogte tijdens dit moeilijke traject. Die tumor werd, samen met uitzaaiingen, afgelopen juni verwijderd in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Jada onderging daarna chemotherapie om de uitzaaiingen te bestrijden; de laatste behandeling vond in januari van dit jaar plaats.

Een grote opluchting volgde voor Chantal en Robert halverwege vorige maand. Hun kleine meid officieel gezond verklaard. ,,Jada is schoon en gezond. We zijn de gelukkigste ouders ter wereld", schreef Chantal toen op Instagram.

Robert en Chantal hebben naast Jada ook zoontje Josh, die afgelopen juli ter wereld kwam.

Volledig scherm
Autocoureur Robert Doornbos en zijn partner styliste Chantal Bles. © ANP Kippa
Volledig scherm
Chantal Bles en kinderen © Privébeeld Chantal Bles
 1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

  Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

  Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.
 2. Visuele krachttoer trekt onbegrijpelijk script Bowie-musical recht
  PREMIUM

  Visuele krachttoer trekt onbegrijpe­lijk script Bo­wie-musical recht

  Natuurlijk, de geest van David Bowie zweeft door de zaal. Daarvoor is de grote portretfoto die na de slotscène van Lazarus wordt getoond, niet nodig. De musical eindigt met zijn meest iconische lied Heroes en begint met de song waarin hij – toentertijd nog door vrijwel niemand begrepen – zijn naderende afscheid van de aarde aankondigt. Het is het titelnummer van de voorstelling met als opening de kippenvelregel: Look up here, I’m in heaven.