Volledig scherm
Ivo Niehe maakt samen met negen anderen kans op de Sonja Barend Award © ANP / REMKO DE WAAL

Ivo Niehe maakt voor eerste keer kans op Sonja Barend Award

Hij draait al heel wat jaren mee en heeft bijna alle groten der aarde al eens geïnterviewd, maar nu maakt Ivo Niehe kans ervoor beloond te worden. De interviewer maakt samen met negen anderen kans op de Sonja Barend Award, waarvan de longlist vandaag door de VARAgids bekend werd gemaakt.

Niehe is opgenomen in de lijst vanwege zijn interview met de Britse speaker John Bercow voor zijn programma TV Show op reis. Behalve Niehe zijn er nog twee interviewers die niet eerder kans maakten op de prestigieuze prijs: ook Maaike Timmerman (WNL) en Jeroen Wollaars (Nieuwsuur) zijn voor het eerst genomineerd.

Verder zijn oudgedienden als Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk (BNNVARA), Tim den Besten (VPRO), Tijs van den Brink en Kefah Allush (EO) en Margriet van der Linden (KRO-NCRV) opgenomen in de longlist. De winnares van vorig jaar, Eva Jinek, maakt kans om haar titel te prolongeren met haar interview met Max van Weezel in haar talkshow Jinek.

Op maandag 14 oktober wordt in De Wereld Draait Door de prijs door Sonja Barend zelf uitgereikt.

  1. Temptation Island-deelneemster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Temptation Is­land-deelneem­ster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Laura Moenaert (22), die te zien was in het meest recente seizoen van Temptation Island heeft op Instagram enkele gruwelijke foto’s gedeeld. De blondine beweert dat ze vier maanden geleden door enkele boze kijkers werd aangevallen omdat ze, naar hun mening, het RTL 5-programma verpest had. Laura kreeg tijdens de uitzendingen al vaker het verwijt dat ze ‘te saai’ was. ,,Ik heb een lastige periode achter de rug”, klinkt het openhartig.