Ilse DeLange in Sing Meinen Song
Volledig scherm
Ilse DeLange in Sing Meinen Song © RTL/Vox

Ilse DeLange kon nieuw Duits succes niet geloven

Ilse DeLange timmert hard aan de weg in Duitsland. De zangeres staat deze week voor het eerst solo in de officiële Duitse albumcharts en is te zien in de Duitse versie van Beste zangers. Ilse is verrast door dit nieuwe succes. ,,Ik kon het niet geloven, joh”, zei ze vanmiddag op NPO Radio 2.

Afgelopen dinsdag zongen artiesten haar liedjes in Sing Meinen Song, waarna Ilses singles en albums massaal werden gedownload via iTunes. ,,Heel leuk dat mensen echt op zoek gaan, zo van: wie is die Ilse nou?”

De zangeres hoopt dat die vraag in Duitsland straks niet meer hoeft te worden gesteld. Haar nieuwe album Changes bracht ze bewust uit terwijl het programma op televisie is. ,,Dat Duitse programma is natuurlijk een enorme kans”, legt Ilse uit. ,,Dan is het wel handig om nieuwe muziek te hebben.”

Naast de grens

Een Duitse tournee staat al gepland voor februari. De taal spreekt de Almelose in ieder geval goed. ,,Ik heb er absoluut wat aan gehad dat ik naast de grens ben opgegroeid.”

Met The Common Linnets stond de zangeres met twee albums in de Duitse hitlijsten. Met Changes, dat vorige week uitkwam, is ze binnengekomen op de zeventiende plek van de Offizielle Deutsche Charts.

De muziek van Ilse doet het ook in andere uitvoeringen goed. MoTrip scoorde met zijn versie van Miracle een hit.

  1. Billie Eilish maakt strippend vuist tegen body shaming: ‘Als ik minder draag, ben ik een slet’
    video

    Billie Eilish maakt strippend vuist tegen body shaming: ‘Als ik minder draag, ben ik een slet’

    Zangeres Billie Eilish (18) heeft een bijzonder intieme video gedeeld om een vuist te maken tegen body shaming. Het uiterlijk van de jonge wereldster ligt al jaren onder een vergrootglas in de media, terwijl ze privé worstelt met een laag zelfbeeld. ,,Is mijn waarde alleen maar gebaseerd op jouw mening?’’ vraagt Billie in haar korte film, die binnen een dag al ruim 3,5 miljoen keer is bekeken.