Ik Vertrek-stel Theo en Jolanda zit vast in Gambia: ‘We eten de pannenkoeken zelf maar op’

videoHun pannenkoekenrestaurant is al twee maanden dicht, de traditionele zomertrip naar Nederland dreigt in het water te vallen. Theo en Jolanda, bekend van Ik Vertrek, zitten vast in Gambia en maken zich zorgen over de toekomst. ,,Nederlanders zijn blij als ze weer naar de kapper mogen. Hier hopen ze op een zak rijst van de regering.’’

Plotseling staat er politie in TeJo’s pannenkoekenbar in vakantieoord Kololi in Gambia. Het is vrijdagavond 20 maart en er zitten nog mensen te eten. Het restaurant moet per direct dicht. ,,Mag dat morgen niet?’’ vraagt Theo Steenkamer (58) nog. Maar de agenten zijn onverbiddelijk: het moet nú. Uit voorzorg. ,,Heftig’’, blikt de voormalige Emmeloorder terug. 

  1. Billie Eilish maakt strippend vuist tegen body shaming: ‘Als ik minder draag, ben ik een slet’
    video

    Billie Eilish maakt strippend vuist tegen body shaming: ‘Als ik minder draag, ben ik een slet’

    Zangeres Billie Eilish (18) heeft een bijzonder intieme video gedeeld om een vuist te maken tegen body shaming. Het uiterlijk van de jonge wereldster ligt al jaren onder een vergrootglas in de media, terwijl ze privé worstelt met een laag zelfbeeld. ,,Is mijn waarde alleen maar gebaseerd op jouw mening?’’ vraagt Billie in haar korte film, die binnen een dag al ruim 3,5 miljoen keer is bekeken.