Volledig scherm
PREMIUM
© Shody Careman

Ik hoop dat de omroepbazen balen, M kan prima nog even door

ANGELA KIJKT TVJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

Ik baalde dinsdagavond toen ik naar M keek. Dat lag niet aan Margriet van der Linden. Ook niet aan de onderwerpen. En al helemaal niet aan Maarten van der Weijden die de studio binnenliep (‘hij staat!’ hoorde ik Erben Wennemars in mijn hoofd galmen) alsof hij net uit bad kwam en niet in een weekend 200 kilometer had gezwommen op een paar uurtjes slaap.

Nee, ik baalde omdat ik me realiseerde dat dit alweer de laatste week van M is. De NPO heeft besloten in juli en augustus géén talkshow om 19 uur uit te zenden. Of ik dat snap? Ten dele. Het is geen sinecure om hartje komkommertijd, als half Nederland met vakantie is, een relevante talkshow te maken. En al helemaal niet op een tijdstip waarop potentiële kijkers en gasten liever met een Aperol Spritz vastgeplakt zitten op een terrasstoel dan vóór of óp de tv. En dan moet er natuurlijk ook gewoon bezuinigd worden.

  1. Koning bedankt Nederlanders in India op bijzondere plek

    Koning bedankt Nederlan­ders in India op bijzondere plek

    Koning Willem-Alexander bedankte Nederlanders die in India wonen en werken vanavond tijdens een receptie op een bijzondere plek. Samen met koningin Máxima ontving hij leden van de Nederlandse gemeenschap in India in het Taj Mahal Palace & Tower in Mumbai, de zwaarst getroffen plek tijdens de terreuraanslagen die de havenstad in 2008 trof. Voorafgaand aan de receptie legden Willem-Alexander en Máxima een krans in de hotellobby ter nagedachtenis aan die verschrikkingen.