‘Hilarische’ Twentse vriendinnen vragen 135 euro voor oud ontbijtje in Bed & breakfast
Ruim 1,4 miljoen mensen zagen gisteravond hoe de Twentse vriendinnen Ruby en Maaike de harten veroverden van de andere pensioneigenaars in Bed & breakfast. Die telden met liefde zo’n 180 euro neer voor een nachtje slapen, tot verbijstering van menig kijker op Twitter. Voor dat geld kregen de gasten immers niet eens écht een vers ontbijtje.
De goedlachse Ruby en haar beste vriendin Maaike runnen sinds afgelopen zomer hun bed and breakfast in Enschede, bestaande uit een voormalige circuswagen en een knus ingerichte trailer.
Het was een luxe dat de deelnemers van het NPO 1-programma het duo überhaupt te zien kregen, want normaliter is hun onderneming ‘contactvrij’. Het knuffelige tweetal woont immers niet naast de wagens en onderhoudt voornamelijk via e-mail contact met gasten.
Die moeten normaal gesproken 135 euro per twee personen per nacht betalen voor een verblijf. Willen ze ook de sauna of jacuzzi gebruiken, dan komt er 50 euro bij. Op Twitter, waar het programma al snel trending topic was, wisten meerdere kijkers niet wat ze hoorden. ‘135 euro? In geen 135 jaar’, grapte iemand bijvoorbeeld.
Ontbijtje ligt klaar
Voor zo’n bedrag mag je wel een kakelvers ontbijt verwachten, dachten kijkers, maar die hoop bleek ijdel. De bed and breakfast is een zijonderneming van de goedgemutste vriendinnen, die daarnaast ook een druk gezinsleven én een andere baan hebben. Het ontbijt zat daarom een dag van tevoren al in de koelkast bij de trailers.
Het was wat onpersoonlijk, maar dat deerde hun gasten eigenlijk niet. Zeker niet in coronatijd, merkte Xandra op, die zelf een bed and breakfast heeft met haar zoon Klaas. Net als de andere gasten en pensionuitbaters Pierre en Anneke vergaten ze dankzij de heerlijke bedden bijna dat ze met een tv-programma meededen. Ook Ruby en Maaike zelf vielen in de smaak. ,,Ze zijn heel erg hoog in de energie’’, zei Pierre. ,,Hilarische meiden zijn het.’’
Deurknopje
Anders dan op Twitter was de kritiek in de uitzending dan ook minimaal. Xandra raadde wel een luchtontvochtiger aan, aangezien zij door het uitzetten van het hout de koelkast niet open kreeg en het deurknopje in haar handen hield.
Pierre had liever gezien dat de jacuzzi andersom had gestaan, want nu zat hij met zijn rug naar de tuin, met teleurstellend uitzicht op een houten schot.
De sfeer bleef opperbest, ook toen de portemonnees moesten worden getrokken en de deelnemers bepaalden hoeveel ze hun verblijf waard vonden.
Anneke en Pierre betaalden de vraagprijs en Xandra en Klaas iets meer, waardoor Ruby en Maaike op 105 procent van de rekening uitkwamen. Xandra en Klaas moesten het doen met 103 procent, terwijl Anneke en Pierre de aflevering wonnen met maar liefst 110 procent van de vraagprijs.
Tweede plek
Met 1,4 miljoen kijkers staat Bed & breakfast op de tweede plaats in de lijst met de best bekeken programma’s van gisteren van de Stichting KijkOnderzoek. Het NOS Journaal van 20.00 uur was, zoals bijna altijd, het best bekeken programma van de dag (2,1 miljoen kijkers op NPO 1).
The Voice Kids op RTL 4, waarin de 13-jarige Lilia grote indruk maakte op de coaches, trok 1,3 miljoen belangstellenden. De talkshow Beau, waarin de presentator een flater sloeg bij Frans Bauer en Marc-Marie Huijbregts grappen maakte over het huis van Guus Meeuwis, trok ook ruim 1,3 miljoen kijkers.
Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van Show & Entertainment:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Zanger en acteur Wim Rijken (63) overleden
Zanger, acteur en presentator Wim Rijken is overleden. De artiest overleed gisteren op 63-jarige leeftijd in een hospice Amsterdam. Dat bevestigt zijn agent tegenover het ANP na berichtgeving van De Telegraaf. -
PREMIUMMet video
Recordaantal vacatures: thuiswerken, tiny house en korte werkweek als lokkertjes
Een recordaantal vacatures staat open, waardoor werkgevers van alles uit de kast halen om personeel te werven. Maar is een scooter of een tiny house wel genoeg? -
PowNed wilde VI-trio: ‘Ze zijn nog steeds welkom’
Omroep PowNed wilde het Vandaag Inside-trio naar de publieke omroep halen. Nadat Johan Derksen twee weken geleden de stekker uit het programma had gehaald, reisde omroepbaas Dominique Weesie af naar Grolloo om met ‘De Snor’ over een doorstart te praten bij de NPO. ,,We waren heel ver, maar Talpa heeft de heren aan hun contract gehouden’’, aldus Weesie. -
PREMIUM
Berlijn, Barcelona en Marokko: zo gaat Femke (49) elk jaar gratis op vakantie
Je moet je huis netjes en schoon achterlaten voordat je vertrekt, maar dan kun je gratis vakantie vieren in het huis van een ander. Femke Breukels uit Utrecht is fanatiek huizenruiler: ,,We hebben al 10.000 euro bespaard.’’ -
PREMIUMde stijl van...
Verstopt onder kleur en hysterie heeft Martien Meiland een heel herkenbare, consistente kledingstijl
Een broek is nooit zomaar een aan elkaar genaaide lap stof, zeker niet bij beroemdheden. Modejournalist Josine Droogendijk duikt daarom iedere dinsdag in een walk-in closet om een kledingstijl te ontrafelen. Met deze keer: Martien Meiland.
-
Luxe onderkomen in kerk zorgt voor tranen bij gasten in Bed & Breakfast
Ook in de tweede aflevering van Omroep Max-reeks Bed & Breakfast waren vanavond weer creatieve slaapplekken te zien. In de aflevering, waarin drie stellen logeren in elkaars onderkomen, slapen de gasten in een grote kerk en in pipowagens. -
Mijn bevalling
Esmee krijgt kind met mannenstel: ‘Toen mijn vliezen braken, kwamen ze meteen dweilen’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Deze week: Esmee Ros zette haar kind op de wereld in een meeroudergezin. -
PREMIUM
Moloch is een psychologische horror uit de polder: ‘Dit script is zo mysterieus en weird’
Witte wieven, hunebedden, veenlijken: hoezo is de Hollandse geschiedenis geen geschikte voedingsbodem voor het horrorgenre? Toch is Moloch, nu in de bioscopen, een van de weinige griezelfilms die diep in onze polderfolklore duikt. Regisseur Nico van den Brink en actrice Sallie Harmsen over de kunst van het bang maken.