'Het mooiste van Gabbers? Alles is om te lachen'

interview martijn koningEind deze maand staat Martijn Koning voor het eerst in de Ziggo Dome. Samen met Roué Verveer, Ali B. en Najib Amhali treedt de cabaretier tweemaal op in de comedyshow Gabbers.

Volledig scherm
Martijn Koning © ANP Kippa

Er zijn twee dingen die opvallen op de tafel in het huis van Martijn Koning. Een boek over PEC Zwolle en een schaakbord. ,,Vroeger deed ik dat veel, schaken. In dat spel zitten zo'n beetje alle facetten van het leven. Inzicht, anticiperen, vooruitdenken, aanvallen, verdedigen. Ik zou het vaker willen doen."

Wordt nu even lastig. Geen tijd. Martijn Koning schaakt al jaren op meerdere borden, maar focust zich nu op het belangrijkste: Gabbers. De comedyshow in de Ziggo Dome wordt voor de derde keer gehouden, maar Koning is er voor het eerst bij, net als Najib Amhali en Ali B. Roue Verveer is de Gabber van het eerste uur. ,,Een unieke samenstelling. Wat ik het mooist vind aan deze show: alles is om te lachen. We hebben een roast, maken ieder afzonderlijk comedy, maar zelfs in de muzikale begeleiding zit comedy."