Heel Nederland wil het Songfestival. Voor wie wordt dat géén losing game?

videoZo'n beetje elke Nederlandse stad of provincie steekt zijn vinger op: kom maar hier met dat Songfestival! Maar wat is daar precies voor nodig? Wie zijn de grootste kanshebbers? Hoeveel kost het? Een verkenning aan de hand van drie criteria. 

DE STAD

Duncan had vannacht in Tel Aviv de overwinningstrofee nog maar amper in zijn handen of in heel Nederland kropen plaatselijke politici en medewerkers van toeristische bureaus achter hun laptop. Om één boodschap uit te zenden: wij willen volgend jaar het Songfestival organiseren! De directeur van het MECC in Maastricht ‘droomt er van’, een wethouder in Arnhem 'wordt heel enthousiast’, Zwolle zou het ‘best graag doen’ en politici in Brabant zien het als een ‘topcultureel evenement’ dat ‘kansen biedt voor de vrijetijdseconomie'. Ook Leeuwarden en de provincie Fryslân hebben zich opgeworpen.

  1. Cruyff Foundation geschokt na uitzending DWDD over onthullende biografie: ‘Erg laag en vals’

    Cruyff Foundation geschokt na uitzending DWDD over onthullen­de biografie: ‘Erg laag en vals’

    De Cruyff Foundation overweegt juridische stappen te nemen naar aanleiding van enkele geruchtmakende uitspraken van Auke Kok, de schrijver van het boek 'Johan Cruijff, de biografie'. De 63-jarige journalist vertelde gisteren in het tv-programma De Wereld Draait Door dat de in 2016 overleden Cruijff zich liet uitbetalen voor zijn werk voor de Cruyff Foundation, naar verluidt één miljoen euro per jaar.