André van Duin en Martin Elferink tijdens de uitreiking van de Nipkowschijf, in 2018.
Volledig scherm
André van Duin en Martin Elferink tijdens de uitreiking van de Nipkowschijf, in 2018. © ANP Kippa

Heel Holland Bakt staat stil bij overlijden echtgenoot André van Duin

Heel Holland Bakt besteedt in de uitzending van aanstaande zondag aandacht aan het overlijden van de echtgenoot van André van Duin. Martin Elferink overleed maandag op 55-jarige leeftijd aan de gevolgen van botkanker.

Volgens een woordvoerster van Omroep MAX wordt aan het einde van de aflevering stilgestaan bij het overlijden van Martin. Dit omdat de opnames van de bakshow afgelopen zomer al plaatsvonden.

Elferink overleed volgens Van Duin ‘na een kort en slopend ziekbed’. ,,De strijd tegen de vreselijke ziekte kanker heeft Martin verloren, maar onze liefde voor elkaar is onoverwinnelijk”, stelde de presentator maandag in een verklaring. Dat zijn echtgenoot ziek was, kwam afgelopen zomer aan het licht toen Martin spontaan zijn sleutelbeen brak. 

Vorige maand besteedde Heel Holland Bakt aandacht aan wijlen presentatrice Martine Bijl, die op 30 mei vorig jaar overleed. André zette een foto van haar neer in de baktent. ,,Zo is ze er toch een beetje bij’’, zei hij, nadat hij een kus op de foto drukte.

  1. Bas Smit laat dochter (8) zijn haar knippen tijdens livestream: ‘Klamme handjes’

    Bas Smit laat dochter (8) zijn haar knippen tijdens livestream: ‘Klamme handjes’

    Bas Smit heeft vandaag misschien wel voor de grootste uitdaging ooit in zijn leven gestaan: hij liet zijn 8-jarige dochter Lola zijn lokken knippen. Dat ging niet zonder slag of stoot, Smit werd in zijn nek én oor geknipt, tot aan bloedens toe. Ruim 24.000 mensen (een record voor Smit) schakelden in voor het tafereel dat live te volgen was op het Instagram-acount van Smit. ,,Ik zit helemaal met klamme handen hier’’, riep zijn vrouw Nicolette van Dam het meermaals uit in de livestream.