Volledig scherm
Prins Harry en Meghan © AP

‘Harry en Meghan verhuizen voor een paar jaar naar Afrika’

Prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben de verhuisdozen nog maar net uitgepakt of ze kunnen weer gaan pakken. Volgens The Sunday Times verkassen de hertog en hertogin van Sussex na de geboorte van hun eerste kind voor een paar jaar naar Afrika.

Harry en Meghan zouden twee à drie jaar in Afrika gaan wonen en daar liefdadigheidswerk moeten combineren met taken voor het Gemenebest en het promoten van het Verenigd Koninkrijk. The Sunday Times ziet voordelen voor zowel de Sussexes, die wat meer afstand zouden krijgen van de Britse pers, en het Verenigd Koninkrijk. Dat zou optimaal kunnen profiteren van de ‘rocksterrenstatus’ van Harry en Meghan.

In welk land de hertog en hertogin gaan wonen is nog niet bekend. Die beslissing zou volgend jaar moeten worden genomen. Harry vliegt al sinds zijn tienerjaren geregeld naar Afrika en heeft nauwe banden met verschillende landen. Zo bracht hij in 2004 zijn tussenjaar door in Lesotho, waar hij de liefdadigheidsorganisatie Sentebale mede oprichtte. De prins komt ook geregeld in Botswana. In dat land is naar verluidt de vonk overgesprongen tussen Harry en Meghan, die een paar weken na hun eerste ontmoeting al samen op vakantie gingen in het Afrikaanse land.

Speculatie

Volgens The Sunday Times zoekt Buckingham Palace naar een nieuwe rol voor Harry, die vorig jaar trouwde en elk moment vader kan worden. Zijn oudere broer William gaat zich meer en meer voorbereiden op zijn toekomstige taak als koning. Daarom verhuisde William in de zomer van 2017 naar Londen, waar hij met zijn gezin op Kensington Palace woont. Harry en Meghan verhuisden begin deze maand van Kensington Palace naar Frogmore Cottage op het landgoed Windsor.

Buckingham Palace bevestigde noch ontkende het verhaal zondag. Woordvoerders van de hertog en hertogin van Sussex stelden dat ‘alle toekomstplannen op dit moment speculatief’ zijn. ,,Er zijn geen beslissingen genomen over toekomstige rollen.” Wel liet Buckingham Palace weten dat Harry ambassadeur van de jongeren van het Gemenebest blijft. De prins kreeg die titel vorig jaar april, vlak voor zijn huwelijk, van koningin Elizabeth.

  1. Kijkers genieten van hysterische taferelen in Chateau Meiland

    Kijkers genieten van hysteri­sche taferelen in Chateau Meiland

    Na ruim twaalf jaar zijn de markante Martien en zijn vrouw Erica weer terug op de buis. Het stel, dat bekend werd door hun deelname aan Ik Vertrek, is een nieuw avontuur aangegaan in Frankrijk. Vanavond was de eerste aflevering van Chateau Meiland op SBS 6 te zien. De kijkers thuis raakten niet uitgepraat over hun comeback en kunnen nú al niet wachten tot volgende week. ‘Dit was weer het gouden uurtje van de maandagavond!’
  2. Wendy grijpt in: ‘Als Martijn Songfestival presenteert, dan ík ernaast’

    Wendy grijpt in: ‘Als Martijn Songfesti­val presen­teert, dan ík ernaast’

    Het is nog lang niet duidelijk wie het Songfestival volgend jaar gaat presenteren, maar voor Wendy van Dijk is het zo klaar als een klontje. ,,Als Martijn Krabbé het Songfestival gaat presenteren, dan hoor ik daar wél naast”, verkondigde ze vandaag in een filmpje dat bij 6 Inside te zien was. Dat viel bij Albert Verlinde niet helemaal in goede aarde. ,,Je gaat toch niet zelf zeggen: dat moet ik doen?”, reageerde hij vol verbazing.