Actrice Hanna van Vliet is een ware sensatie op Netflix.
Volledig scherm
PREMIUM
Actrice Hanna van Vliet is een ware sensatie op Netflix. © Ricardo Smit

Hanna van Vliet: ‘Anne+ was pure noodzaak, zien weinig genuanceerde homopersonages op tv’

NetflixserieActrice Hanna van Vliet uit de Netflixserie en -film Anne+ wordt meer en meer een rolmodel voor queers wereldwijd. Een voorbeeld dat ze zelf graag had willen zien toen ze jonger was. ‘Ik had alleen Pippi Langkous en Otje.’

 1. Olivia Newton-John op 73-jarige leeftijd overleden, fans leggen bloemen op Walk of Fame
  Met video

  Olivia New­ton-Jo­hn op 73-jarige leeftijd overleden, fans leggen bloemen op Walk of Fame

  De Brits-Australische zangeres Olivia Newton-John is op 73-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar echtgenoot bekendgemaakt op het Instagramaccount van de zangeres. Ze leed al enige tijd aan borstkanker. Wereldwijd vergaarde ze faam met haar rol als Sandy in filmklassieker Grease. Fans van de filmster gedenken haar door onder anderen bloemen en foto’s achter te laten bij haar ster op de beroemde Walk of Fame.
 2. Ontmoetingsavonden voor jonge LHBTI’ers in de regio: ‘Ouders zijn ook welkom’
  PREMIUM

  Ontmoe­tings­avon­den voor jonge LHBTI’ers in de regio: ‘Ouders zijn ook welkom’

  Veel minderjarige LHBTI+ (Lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en interseks) jongeren zijn op zoek naar liefde en vriendschap. Door gebrek aan voorzieningen in de regio Gorinchem zoeken ze vaker online contact. Dit kan in sommige gevallen verkeerd uitpakken als ze mensen met verkeerde bedoelingen tegen het lijf lopen. Daarom organiseert de COC-werkgroep activiteiten en ontmoetingsavonden.