Glennis Grace naar finale America's Got Talent: 'Thank you America!'

videoGlennis Grace (40) heeft haar naam als powerhousezangeres waargemaakt door zich te plaatsen voor de finale van America's Got Talent. De van oorsprong Amsterdamse zangeres kreeg vannacht (Nederlandse tijd) in het Dolby Theatre in Hollywood tijdens een zenuwslopende uitzending te horen dat ze bij de laatste tien acts hoort.

,,Je hebt je naam deze keer goed gehoord'', grapte presentatrice Tyra Banks naar Glennis. Ze verwees daarmee naar de uitslag van de halve finale toen Glennis in eerste instantie dacht dat ze niet door was. ,,Ik voel me geweldig! Dank je wel Amerika!'' riep de vocaliste vannacht uit in een eerste reactie.

Jurylid Simon Cowel sprak van een heftige nacht, maar meent dat Glennis de finale 'ontzettend verdiend' heeft. ,,En er komt nog zoveel meer van je aan. Daar kijk ik erg naar uit.''

Woman's Work

Glennis bracht gisternacht haar halve finale-nummer This Woman's Work van Kate Bush ten gehore en kon rekenen op luid applaus en een staande ovatie van de jury. Cowell noemde haar briljant. Zijn collega Howie Mandel sprak van pure perfectie, terwijl Heidi Klum en Mel B totaal verbijsterd alleen maar yes, yes, yes konden uitbrengen. ,,Ieder moment met jou is een speciaal moment, een gedenkwaardig moment. Iedere keer laat je ons weer zien dat jij in de finale moet staan. Je verdient het, je bent fantastisch'', aldus Klum.

Via het twitteraccount van America's Got Talent heeft Glennis inmiddels haar dank uitgesproken naar alle mensen die op haar hebben gestemd. ,,Ik ben zo blij om door te gaan naar de finale, dat was mijn goal. Dit betekent alles voor me. Blijf kijken om te zien hoe dit verder gaat. Ik heb geen idee, maar ik heb er heel veel zin in. Nogmaals dank!" aldus een dolgelukkige Glennis. Via haar instagramaccount laat ze nog eens weten dat ze het allemaal niet kan geloven. ,,Dank je wel Amerika, dank je wel Nederland. Gods zegen.''

Quote

Dit betekent alles voor me

Glennis Grace

Grande finale

Glennis Grace, die met haar vriend Lévy Simon en een clubje goede vrienden al ruim een week in Los Angeles verblijft, wacht nu de grande finale op dinsdag 18 september. In Nederland kan die show dinsdagnacht vanaf 2.00 uur via internet worden gevolgd. Een dag later volgt dan de uitslag. Als Glennis de finale wint, krijgt ze een miljoen dollar (862.000 euro), een platencontract en een optreden in Las Vegas. In principe kunnen alleen Amerikanen hun stem uitbrengen op hun favoriete act.  Het is echter met een truc ook mogelijk vanuit Nederland te stemmen.

Volledig scherm
© NBC

Zoon

De Nederlandse zangeres, die in werkelijkheid Glenda Batta heet, zong in totaal vier nummers bij AGT. Allereerst (de auditie) het nummer Run to You van haar grote voorbeeld Whitney Houston, vervolgens Nothing Compares to You (Prince), Never Enough uit de filmmusical The Greatest Showman en deze week de door Kate Bush gecomponeerde powerballade die volgens de jury goed aansluit op haar bestaan als werkende, alleenstaande moeder. Glennis heeft uit een eerdere relatie zoon Anthony (12). Hij kon tot zijn grote spijt niet mee naar LA omdat hij op de middelbare school zit. Nu Glennis de finale heeft bereikt, mag hij naar Hollywood afreizen. 

Glennis gaat geen gemakkelijke finale tegemoet. Zowel Michael Ketterer, de 14-jarige Courtney Hadwin en Daniel Emmet zijn ijzersterke zangers. De piepjonge Hadwin, die de jury compleet verraste met een verpletterende Janis Joplin-act, wordt al weken als topfavoriet genoemd. Verder zijn illusionist Shin Lim, stand-upcomedian Samuel J. Comroe en acrobatengroep Zurcaroh door. Ook trapeze-act Duo Transcend, stand-upcomedian Vicki Barbolak en elektrisch gitarist Brian King Joseph pakten een finaleticket.

poll

Glennis Grace gaat America's Got Talent winnen

  • Yes! (43%)
  • Echt niet (31%)
  • Ik twijfel nog (26%)
51939 stemmen

No words🙏🏽💜

Een foto die is geplaatst door null (@glennisgrace) op

Volledig scherm
© NBC
Volledig scherm
Glennis wordt gesteund door Tyra Banks. © NBC
Volledig scherm
© NBC

Bekijk Glennis' optreden hier terug:

  1. Gaat Patricia Paay vandaag voor bijna een ton het schip in?
    rechter doet uitspraak

    Gaat Patricia Paay vandaag voor bijna een ton het schip in?

    Na weken van beraad doet de rechtbank Zeeland-West-Brabant vandaag rond het middaguur uitspraak in de spraakmakende zaak van het Leiderdorpse administratiekantoor Osuro Holding tegen Patricia Paay (70). Het bedrijf vordert circa 93.000 euro van de oud-zangeres omdat ze een lening niet zou willen terugbetalen. De strijdende partijen hoeven voor het oordeel niet naar de rechtbank, omdat ze de uitspraak schriftelijk gepresenteerd krijgen.