Volledig scherm
© EPA

'Gebrek aan erkenning Taylor Swift reden breuk met Calvin Harris'

Taylor Swift zou het creatieve brein zijn achter de internationale dance-hit This Is What You Came For van haar ex Calvin Harris. Dat de 32-jarige Calvin de samenwerking bij hoog en bij laag ontkent zou mede de reden zijn van hun relatiebreuk, melden bronnen aan TMZ.

Volledig scherm
© EPA

Taylor Swift (26) schijnt het nummer te hebben geschreven aan de piano en nam het op met haar mobiele telefoon. Calvin was razend enthousiast over de demo die ze hem stuurde. Volgens TMZ doken ze daarna de studio in waarbij Taylor Swift zang deed. Toch wilden ze het nummer niet als koppel uitbrengen. Taylor Swift koos daarom het pseudoniem Nils Sjoberg en beschikt daarmee over de muziekrechten.

Eind april bracht Calvin Harris het nummer uit met Rihanna. This Is What You Came For staat nog steeds hoog in de hitparades. Volgens TMZ zou Calvin hebben gelogen toen hij in een radioshow beweerde dat hij nooit met zijn vriendin een samenwerking heeft overwogen. ,,We hebben er zelfs nog nooit over gesproken. Ik zie het dus niet gebeuren'', zei de Schotse dj en dat was tegen het zere been van zijn toenmalige vriendin. Een bron noemt dit het breekpunt in hun relatie.

Nog geen twee weken nadat bekend werd dat de relatie was gestrand, werd Taylor gespot in de armen van acteur Tom Hiddleston.