Frits Wester.
Volledig scherm
Frits Wester. © ANP Kippa

Frits Wester na ophef niet op televisie tijdens Prinsjesdag

Politiek verslaggever Frits Wester zal morgen niet op televisie te zien zijn tijdens Prinsjesdag. Dat heeft RTL Nieuws laten weten. 

Kijkers reageerden met stijgende verbazing op het optreden van Frits Wester (57) vorige week zondag in RTL Nieuws. De journalist bracht in zicht- en hoorbaar labiele toestand het laatste nieuws over de strafzaak tegen Geert Wilders. RTL Nieuws liet vorig week weten ‘nog aan het uitzoeken te zijn’ wat er precies is gebeurd. 

,,Ik maak me zorgen’’, stelde ajunct-hoofdredacteur Marc Schreuder eerder al tegen deze site. ,,Want dit was niet goed. En de vorige keer ook niet’’, doelde hij op de uitzending na het overlijden van oud-premier Wim Kok eind vorig jaar. ,,Ik wil weten wat er aan de hand is.’’ Nu noemt hij bij RTL Boulevard als reden voor Westers ontbreken op Prinsjesdag de gesprekken die met hem zijn gevoerd over een incident dat vorige week plaatsvond.

Vele bronnen van wie de namen bij deze site bekend zijn, stelden al eerder vol overtuiging dat Wester zich al jaren tijdens werktijd schuldig maakt aan overmatig alcoholgebruik. Deze bronnen schetsten het beeld van een publiek geheim dat al jaren bestaat in politiek Den Haag en op de redactie van RTL Nieuws.

Het is voor zover bekend nooit eerder gebeurd dat Frits Wester ontbrak op een belangrijk politiek evenement als Prinsjesdag.