Volledig scherm
© PR

Filmkomedie Grimsby: eerst indrinken, dan gaan kijken

Het is een beproefde komische formule. Zet twee tegengestelde types bij elkaar en de humor dient zich - als het meezit - bijna vanzelf aan.

komedie

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  Grimsby

Op deze aanpak stoelt Grimsby, een vette, platte komedie waarin Sacha Baron Cohen zich weer eens heerlijk kan uitleven. Hij speelt Nobby Grimsby, geen groot licht, eerder een dwaallicht. Hij woont het liefst voetbalwedstrijden bij en als er een partijtje gevochten kan worden staat hij vooraan. Zijn broer Sebastian (Mark Strong) is zijn tegenpool, een gesoigneerde geheim agent die wel over goede smaak beschikt.

Door een speling van het lot worden beide broers tot elkaar veroordeeld in een missie om de wereld van de ondergang te redden. Een bespottelijk plot, maar het biedt Baron Cohen wel de mogelijkheid om een reeks onsmakelijke grappen - let vooral op wat hij met een badhanddoek uitspookt - op de kijker los te laten. Grimsby is het type film dat het best genietbaar is met een hoog alcoholpromillage. Wie broodnuchter naar deze film gaat, zal er zeker minder plezier aan beleven.

Regie: Louis Leterrier. Hoofdrollen: Sacha Baron Cohen, Rebel Wilson en Mark Strong.