Volledig scherm
© ANP Kippa

Eva Jinek wil Eurovisie Songfestival presenteren

Eva Jinek zou heel graag in 2020 het Eurovisie Songfestival willen presenteren. Dat zei de populaire NPO-coryfee tegen Cornald Maas in het tv-programma Opium op Oerol.

Volgens Jinek is zij nog niet gevraagd, maar ,,het is de allergrootste tv-klus op aarde. Je zou wel een mafkees zijn als je daar nee tegen zegt’’, stelde ze.

Het Eurovisie Songfestival vindt volgend jaar in Nederland plaats nadat Duncan Laurence dit jaar de liedjescompetitie won. Nieuwbakken Luv'-zangeres Chimène van Oosterhout wil ook graag één van de presentatoren worden van het Eurovisie Songfestival. Zij spreekt namelijk zeven talen vloeiend en zou derhalve graag de presentatie van de puntentelling voor haar rekening willen nemen, meldde zij eerder in het radioprogramma 't Wordt nu laat.

 1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

  Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

  Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.
 2. Visuele krachttoer trekt onbegrijpelijk script Bowie-musical recht
  PREMIUM

  Visuele krachttoer trekt onbegrijpe­lijk script Bo­wie-musical recht

  Natuurlijk, de geest van David Bowie zweeft door de zaal. Daarvoor is de grote portretfoto die na de slotscène van Lazarus wordt getoond, niet nodig. De musical eindigt met zijn meest iconische lied Heroes en begint met de song waarin hij – toentertijd nog door vrijwel niemand begrepen – zijn naderende afscheid van de aarde aankondigt. Het is het titelnummer van de voorstelling met als opening de kippenvelregel: Look up here, I’m in heaven.