Volledig scherm
Edwin en Anouk Smulders. © ANP Kippa

Ernstig zieke zus Anouk Smulders heeft stamceldonor nodig

Bij de zus van presentatrice Anouk Smulders (44), de vrouw van showbizzfotograaf Edwin Smulders, is acute leukemie vastgesteld. Het nieuws kwam twee maanden geleden als een mokerslag bij Anouk en haar familie binnen. Momenteel gaan ze door een angstige periode nu Nicole een beenmergtransplantatie moet ondergaan.

Bij een foto van haar en haar zus geeft Anouk toe dat ze twijfelde het heftige nieuws te delen. Maar nu Nicole dringend hulp nodig heeft, ging ze overstag. ,,Na twee pittige chemokuren is bekend geworden dat zij een beenmergtransplantatie moet ondergaan. Daarmee is een wereld voor ons open gegaan. De angst, het wachten, het zoeken naar een donor’’, schrijft ze.

Anouk doet nu een dringend verzoek op haar instagramvolgers zich te laten registreren als stamceldonor. Dat kan via Matchis, het Nederlands centrum voor stamceldonoren. ,,Ik hoef jullie niet uit te leggen dat des te groter de database, des te groter de kans is op een goede match.’’ Ook laat ze weten dat haar zus sterk en positief blijft. ,,Haar medisch team is fenomenaal en wij als familie trekken haar door deze periode heen.’’

 1. ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’
  PREMIUM
  Carine Crutzen

  ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’

  Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.
 2. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence
  Beste Zangers

  Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence

  Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat op nummer 1 op iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.