Volledig scherm
PREMIUM
Buigt allen mee voor drs. P. door Erik van Muiswinkel. © Cutly & Straight

Erik van Muiswinkel brengt ode aan Drs. P: ‘Wreedheid en erotiek waren zijn sterke punten’

Cabaretier Erik van Muiswinkel brengt in het theater een ode aan het werk van Drs. P, pseudoniem voor de tekstdichter Heinz Polzer. De in Oostenrijk geboren Nederlander met een Zwitsers paspoort zou dit jaar 100 zijn geworden. ,,In elke zin kan een bommetje ontploffen.’’

Zijn voorstelling Buigt allen mee voor Drs. P bevat liefst achttien liedjes, al blijft het slechts een bescheiden greep uit het rijke oeuvre van Heinz Polzer, de tekstdichter die – de schattingen lopen zeer uiteen – er tussen de driehonderd en zeshonderd moet hebben geschreven. Daaronder, vertelt cabaretier Erik van Muiswinkel (58), klassiekers als De Commensaal (Trapportaal), Sneker Café, De Zusters Kamarazov (de wederwaardigheden van de zusters Constance en Mathilde), Veerpont (Heen en weer) en de gospel Knolraap en lof, schorseneren en prei.

  1. Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-foto Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-fo­to Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Eerder was het Kim Kardashian met haar billen, nu heeft Jennifer Aniston (50) het internet ‘gebroken’ door lid te worden van Instagram en haar eerste openbare foto te delen. Het gesprek op het fotoplatform gaat echter over iets anders. Aandachtige volgers hebben een detail ontdekt op de Friends-foto die ze deelde en kunnen hun ogen niet geloven. ‘Wat een manier om je entree te maken op sociale media’, klinkt het. Wat is er aan de hand?