Nicole des Bouvrie (rechts), een van de twee oudste kinderen van Jan des Bouvrie uit zijn eerste huwelijk, voorafgaand aan het kort geding.
Volledig scherm
Nicole des Bouvrie (rechts), een van de twee oudste kinderen van Jan des Bouvrie uit zijn eerste huwelijk, voorafgaand aan het kort geding. © ANP

Erfenisruzie: Kinderen uit eerste huwelijk mogen beslag leggen op villa Jan des Bouvrie

De oudste kinderen van Jan des Bouvrie mogen beslag leggen op de voormalige villa van de in 2020 overleden interieurstylist in Naarden, waar weduwe Monique woont. Met het beslag willen de kinderen uit het eerste huwelijk, Jean-Marc en Nicole, zekerheid stellen dat zij hun deel van de erfenis krijgen.

  1. Dungeons & dragons: verrukkelijke fantasy-kolder is ook geschikt voor niet-nerds
    recensie

    Dungeons & dragons: verrukke­lij­ke fantasy-kol­der is ook geschikt voor niet-nerds

    Het rollenspel Dungeons & dragons, waarbij spelers een door tovenaars en trollen gedomineerde wereld in hun hoofd tot leven wekken, werd al tig keer onterecht doodverklaard. Het werd gelanceerd in de jaren 70, is al enkele jaren opnieuw hip en inmiddels het vertrekpunt van een grote publieksfilm. Het klinkt als een puur commerciële aangelegenheid, maar de film komt soms dicht bij het plezier van de originele Pirates of the Caribbean uit 2003.