Coleen Rooney, de vrouw van Wayne.
Volledig scherm
Coleen Rooney, de vrouw van Wayne. © Getty Images

Engeland smult van openlijke ruzie tussen voetbalvrouwen

Britse media smullen van een openlijke ruzie tussen voetbalvrouwen Coleen Rooney en Rebekah Vardy. De vrouw van Wayne Rooney (ex-Manchester United) beschuldigt de vrouw van Jamie Vardy (Leicester City) van het ‘verkopen’ van verhalen uit haar privéleven. De zwangere Rebekah ontkent in alle toonaarden.

De 33-jarige Coleen, die voorheen bevriend was met Rebekah, doet op social media gedetailleerd uit de doeken hoe ze degene heeft ontmaskerd die privé-informatie lekte naar de pers. Ze ondernam actie toen ze verhalen die zij op haar niet-publieke profiel op Instagram had gepost onder meer in de Engelse tabloid The Sun zag verschijnen. 

,,Al enige jaren verschijnt er zoveel informatie over mij, mijn vrienden en mijn familie bij The Sun - allemaal zonder dat ik er van tevoren van af wist en zonder mijn toestemming”, schrijft Rooney. Ze is al langere tijd aan het speuren naar wie het lek zou kunnen zijn. Uiteindelijk had ze een vermoeden. Om zeker te weten dat haar verdenking gegrond was, kwam ze met een idee. ,,Ik blokkeerde al mijn volgers van het zien van mijn Instagram Stories, behalve één persoon. Mensen zullen zich wel afvragen waarom het leek alsof ik geen Stories plaatste de afgelopen tijd.”

In een periode van vijf maanden poste ze een serie nep-Stories om te zien of ze bij The Sun terecht kwamen. ,,En weet je, dat deden ze! Een verhaal over genderselectie in Mexico, het verhaal dat ik terugkeerde op tv en een verhaal dat mijn kelder was overstroomd", schrijft Rooney. ,,Het was moeilijk om dit voor me te houden en nergens op te reageren, maar ik moest wel. Ik heb een screenshot bewaard van de originele verhalen waar duidelijk op te zien is dat slechts één account ze gezien had. Het is die van… Rebekah Vardy.”

Lees verder onder de foto

Jamie Vardy zijn vrouw Rebekah.
Volledig scherm
Jamie Vardy zijn vrouw Rebekah. © REUTERS

Ontkennen

Vardy zegt dat ze nooit met journalisten gesproken heeft over Rooney, ook al heeft ze vaak genoeg pers aan de lijn gehad. Ze ontkent elke betrokkenheid en zegt dat er meer mensen de beschikking hebben gehad over het paswoord van Rooneys instagram-account. The Sun heeft nog niet gereageerd, maar een van de ‘exclusieve’ artikelen is volgens The Guardian van de website van de krant gehaald. 

Vardy zegt in een statement gericht aan haar voormalige vriendin: ,,Als je dacht dat dit gebeurde, had je me dat kunnen vertellen en had ik mijn wachtwoorden kunnen veranderen om te zien of het zo zou stoppen. In de loop der jaren hebben verschillende mensen toegang gehad tot mijn Insta en deze week ontdekte ik dat ik mensen volgde die ik niet kende of die ik zelf nooit heb gevolgd. Ik maak geen grap. Wat heb ik erbij te winnen als ik verhalen over jou zou verkopen? Ik mocht je erg graag Coleen, ik ben erg overstuur dat je ervoor gekozen hebt dit te doen, vooral nu ik hoogzwanger ben. Ik walg er zelfs van dat ik moet ontkennen. Je had me meteen moeten bellen.”