Volledig scherm
Sylvie Meis © ANP Kippa

Emotionele Sylvie Meis blikt terug op Let's Dance-avontuur

Het is een moeilijke dag voor Sylvie Meis. Vanavond gaat het nieuwe seizoen van het Duitse Let's Dance van start, maar voor het eerst in zeven jaar zonder de blondine. En dat is even slikken. ,,Ik wens de hele Let's Dance-familie een fijne aftrap van het seizoen vanavond! Ik mis jullie allemaal'', schrijft ze op Instagram.

La Meis deelt een kiekje waarop ze met een kort kapsel en gewaagde jurk op de bühne staat. Ze blikt in het bijzonder terug op de tijd waarin ze tegen borstkanker vocht. ,,Deze foto staat voor mij symbool voor de hoop en de moed die Let's Dance mij gaf na mijn gevecht tegen kanker. En ik heb vervolgens nooit meer teruggekeken'', luidt het emotionele bijschrift.

De presentatrice, die sinds kort een nieuwe liefde heeft gevonden, werd in november aan de kant gezet door de Duitse zender RTL. Reden van de breuk zou het onvoldoende beheersen van de Duitse taal zijn. Volgens Meis waren daarom de onderhandelingen met haar werkgever stukgelopen. RTL claimt dat Meis' taalbeheersing echter geen enkele rol speelde. De zender wil het dansprogramma opfrissen met een andere, jongere presentatrice: de 24-jarige Oostenrijkse zangeres Victoria Swarovski. Zij spreekt vloeiend Duits

Meis presenteerde bij onze oosterburen zeven seizoenen de populaire tv-show Let's Dance. In december werd bekend dat ze weer aan de slag ging bij Grazia als columniste. Daar werkte ze eerder ook al.

In