Volledig scherm
© RTL

Emotioneel Voice Kids-talentje Brandon verrast 1,7 miljoen kijkers met keuze voor coach

De 13-jarige Brandon heeft gisteren in het negende seizoen van The Voice Kids (RTL 4) indruk gemaakt met zijn versie van Laat Me van Ramses Shaffy. Na zijn showtje was de ontlading zo groot, dat de tiener in huilen uitbarstte.

Brandon, die de droom koestert volkszanger te worden, zong zuiver en maakte er zo’n groot feest van dat Martijn Krabbé en Jamai Loman spontaan de polonaise liepen. Toen hij zag dat coaches Ali B en Marco op het nippertje voor hem hadden gekozen, schoot de tiener vol. ,,Je ontlading, dat zegt iets over je motivatie en jouw wil om dit te doen’’, concludeerde Marco, terwijl Brandon een flesje water kreeg en bij kwam in de stoel van de coach.

1,7 miljoen mensen zagen ook hoe Ali B in zijn vaderlijke rol schoot en Brandon uitlegde dat hij in zijn leven met teleurstellingen zal moeten dealen. ,,Je moet niet zoveel druk op jezelf leggen. Je moet iets liever voor jezelf zijn. Soms win je, soms verlies je, maar groeien kun je altijd. Als je dat elke dag beetje bij beetje doet, dan word je zo groot als je kunt worden.’’

Ondanks het aandoenlijke advies, koos Brandon voor Marco Borsato. Daarmee sluit het zangertje zich aan bij Jasmijn (de dochter van presentatrice Chazia Mourali), Isabeau, Merle, Beau, Nora, Sam, Roos en Joëlla. Omdat The Voice Kids enige tijd geleden al is opgenomen, hebben de piepjonge talenten niets gemerkt van de burn-out waarmee Borsato sinds begin dit jaar kampt. Ilse DeLange vervangt de artiest tijdens de live-finale op 1 mei.

Volledig scherm
© RTL
Brandon wil volkszanger worden.
Volledig scherm
Brandon wil volkszanger worden. © RTL

Bekijk hieronder onze meest bekeken video's: