Emma Watson en haar tatoeage.
Volledig scherm
Emma Watson en haar tatoeage. © Photo News

Emma Watson blundert met fout in tekst tatoeage

Emma Watson toonde op de rode loper van de Vanity Fair Oscars afterparty vol trots en goede bedoelingen haar nieuwe tatoeage op haar onderarm met de tekst 'Times Up'. Ze wilde hiermee aandacht schenken aan de beweging die zich inzet tegen seksueel geweld.

Al snel ging het op sociale media niet om de boodschap, maar over verkeerde wijze waarop deze geschreven was. In correct Engels had dat als 'Time's Up' moeten zijn gespeld.

Tattoo-kenners denken dat de taalblunder geen blijvende impact zal hebben. De meesten waren het er over eens dat het om een henna-tatoeage ging. Dat betekent dat de boodschap binnen afzienbare tijd weer van de arm van de Engelse actrice verdwenen is.

Watson is een van de gezichten van de beweging die zich inzet tegen seksueel geweld. Zo doneerde ze een miljoen Britse pond aan een nieuw fonds ten behoeve van slachtoffers van seksueel geweld. De gift van omgerekend 1,3 miljoen euro gaat gepaard met een open brief waarin tweehonderd Britse en Ierse sterren oproepen tot het beëindigen van seksuele intimidatie op de werkvloer. Ook pleiten ze in de brief voor gelijke beloning van mannen en vrouwen.

Oscar

Watson was niet genomineerd voor een Oscar. Voor haar rol in de film The Circle was de actrice wel genomineerd voor een Golden Raspberry (Razzie). Gelukkig voor haar vond de jury de acteerprestatie van Tyler Perry in BOO! 2: A Medea nog veel slechter.

In deze video vertelt Ab Zagt over de hoogte- en dieptepunten van de Oscars.

  1. Ryanne van Dorst oogst lof na Gevaarlijkste Wegen met timide Famke Louise

    Ryanne van Dorst oogst lof na Gevaarlijk­ste Wegen met timide Famke Louise

    Een groter contrast qua persoonlijkheden heeft er waarschijnlijk nog nooit in de auto gezeten bij het programma Gevaarlijkste Wegen van de Wereld. Een opvallend timide Famke Louise nam tijdens een roadtrip door Rwanda plaats naast de uitgesproken Ryanne van Dorst. Het grote verschil in karakters zorgde ook voor reuring online, het reisprogramma was zelfs even trending topic op Twitter. ‘Kunnen we Ryanne niet de standaard bijrijder van Gevaarlijkste Wegen maken?’