Jon Schaffer
Volledig scherm
Jon Schaffer © Archief

Einde carrière dreigt voor gitarist na bestormen Capitool, muziekvriend laat hem na 35 jaar vallen

De muzikale loopbaan van Jon Schaffer, gerenommeerd metalgitarist en frontman van meerdere bands, hangt aan een zijden draadje. De 52-jarige Amerikaan hangt een zware straf boven het hoofd vanwege het bestormen van het Capitool in Washington. Inmiddels keren ook collega’s in de muziekindustrie hem de rug toe, onder wie zijn goede muziekvriend Hansi Kürsch.

  1. Bekende metalgitarist opgepakt voor bestormen Capitool, voorspelde chaos in uitgelekte video

    Bekende metalgita­rist opgepakt voor bestormen Capitool, voorspelde chaos in uitgelekte video

    Het ziet er niet goed uit voor metalgitarist Jon Schaffer. De Amerikaanse artiest, met zijn band Iced Earth een graag geziene gast op (Nederlandse) festivals, is in Indianapolis opgepakt vanwege het bestormen van het Capitool in Washington. Overheidsadvocaten drongen er gisteren bij de rechter op aan om hem niet op borgtocht vrij te laten. Daarmee lijkt het erop dat Schaffer voorlopig nog achter slot en grendel blijft zitten.
  2. FBI zoekt bekende metalgitarist (52) voor bestormen Capitool, band geeft verklaring

    FBI zoekt bekende metalgita­rist (52) voor bestormen Capitool, band geeft verklaring

    Een bekende Amerikaanse metalgitarist ligt in eigen land hevig onder vuur vanwege het bestormen van het Capitool in Washington, afgelopen week. De 52-jarige Jon Schaffer, met zijn band Iced Earth een graag geziene gast op (Nederlandse) festivals, werd al protesterend gefotografeerd in het Amerikaanse parlementsgebouw. In een verklaring distantieert Iced Earth zich van de vernielingen in het Capitool. ,,We keuren de rellen absoluut niet goed en steunen de relschoppers niet.” De FBI en Metropolitan Police zijn naar Schaffer op zoek.