Volledig scherm
De dit jaar overleden televisiekok Anthony Bourdain. © epa

Eigendommen tv-kok Anthony Bourdain onder de hamer

Een aantal spullen van de vorig jaar overleden tv-kok Anthony Bourdain wordt dit najaar geveild. Een deel van de opbrengst van de verkoop gaat naar het Culinary Institute of America, dat een Anthony Bourdain-studiebeurs aanbiedt.

Er gaan ongeveer 200 voorwerpen onder de hamer, waaronder het koksmes van Bourdain. Een ander item waarvan een hoge opbrengst wordt verwacht is een legerjas die hij kreeg in zijn programma Parts Unknown. Verder worden er onder meer enkele schilderijen, een eendenpers en een bureau aangeboden.

Veilinghuis Lark Mason Associates verwacht dat de spullen samen tussen de 200.000 en 400.000 dollar zullen opleveren. Iets meer dan de helft van de opbrengst gaat naar de dochter van Bourdain en haar moeder, zij hebben toegezegd het overige deel in de Anthony Bourdain Legacy-beurs te steken.

  1. Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-foto Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-fo­to Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Eerder was het Kim Kardashian met haar billen, nu heeft Jennifer Aniston (50) het internet ‘gebroken’ door lid te worden van Instagram en haar eerste openbare foto te delen. Het gesprek op het fotoplatform gaat echter over iets anders. Aandachtige volgers hebben een detail ontdekt op de Friends-foto die ze deelde en kunnen hun ogen niet geloven. ‘Wat een manier om je entree te maken op sociale media’, klinkt het. Wat is er aan de hand?