Topactrice Carine Crutzen.
Volledig scherm
PREMIUM
Topactrice Carine Crutzen. © Erik Smits

‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’

Carine CrutzenTopactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.

Het Limburgse Vijlen, het hoogst gelegen dorp van Nederland.
Volledig scherm
Het Limburgse Vijlen, het hoogst gelegen dorp van Nederland. © ANP

Daar zat ze dan, in een vakwerkhuisje in Vijlen. Alleen, in de herfst van 2015. Moeder dood, vader dood, hun as uitgestrooid in Limburgse beekjes. ,,Nadat mijn ouders waren gestorven, was het alsof mijn hele jeugd dood was. Er was iets wezenlijks weg. Ik had niet gedacht dat het zo’n impact zou hebben. Ik koos ervoor terug te keren naar de streek waar ik vandaan kwam, waar het is begonnen.”

  1. ‘Netflix-serie Space Force had zoveel meer kunnen zijn’
    Podcast

    ‘Net­flix-se­rie Space Force had zoveel meer kunnen zijn’

    ‘Het probleem van Netflix is dat de seizoenen vaak heel kort zijn,’ vertelt seriefreak Kevin Goes in de nieuwste aflevering van de podcast Bingewatchers. ‘En dat is ook een van de minpunten van Space Force. Er had zoveel meer in die serie gezeten en nu hou je toch het gevoel dat er veel meer in gezeten had, ondanks de sterrencast met onder meer Steve Carrell (The Office), John Malkovich (The New Pope) en Lisa Kudrow (Friends)’