Edwin Evers plotseling terug op de radio: ‘Dat smaakt naar meer!’

UpdateEdwin Evers is (even) terug op de radio. De dj is vandaag tot 18.00 uur te horen op Radio Veronica. Evers, die in december afscheid nam van zijn Radio 538-ochtendshow, vervangt Wilfred Genee. Fans van Evers zijn door het dolle heen nu ze weer even kunnen genieten van zijn stem. ‘Wat een fijne verrassing!', klinkt het op sociale media.

Edwin Evers
Volledig scherm
Edwin Evers © Veronica

Luisteraars van Radio Veronica waren vanmiddag hoogstwaarschijnlijk met stomheid geslagen toen Edwin Evers onaangekondigd zijn comeback maakte in de ether. Het zal voor Evers als thuiskomen voelen, want hij maakt de show van vanmiddag met zijn voormalige sidekicks Niels van Baarlen, Henk Blok en Rick Romijn. Normaal gesproken is Wilfred Genee te horen tussen 16.00 uur en 18.00 uur. De terugkeer van Evers is echter wel eenmalig, het gaat om een 1 april-grap. Fans van de radio-dj zijn in elk geval door het dolle heen.

‘Wat top dit’, schrijft iemand bijvoorbeeld op Twitter. ‘Edwin Evers NU op Veronica met zijn complete team!’ Een ander reageert: ‘Zit ik rustig te werken met VERONICA op de achtergrond aan... Hoor ik Edwin Evers en Frank de Boer.. Volume omhoog en als vanouds lachen gieren brullen. Goeie 1 april grap.’

Aan het einde van de uitzending besloot Evers zijn collega Wilfred nog even te bellen. Die vroeg hem of hij het radio maken had gemist. ,,Nee", klonk het resoluut uit Evers’ mond. ,,Maar ik vond het wel heel leuk.”

Ruim twee decennia lang ging bij Evers thuis elke werkdag om 4 uur ’s ochtends de wekker. Om voldoende fit te zijn voor zijn succesvolle show Evers Staat Op kroop de koning van Radio 538 soms al vóór het achtuurjournaal onder de dekens. Toch begon zijn levensstijl hem na een tijdje tegen te staan. ,,Ik voelde dat ik klaar was voor een ander leven”, zei hij daarover eerder tegen deze site. Zijn laatste show op Radio 538 was afgelopen december.

Kijk hier naar de laatste woorden van Evers op 538:

Jordi Verwoert on Twitter

Wat top dit. Edwin Evers NU op Veronica met zijn complete team. #RadioVeronica #VeronicaInside

Pieter Arends on Twitter

De zon schijnt en Edwin Evers terug op de radio. Daar word ik eigenlijk wel blij van 😀

Elwin van Gestel on Twitter

Ik vind 1 april best een leuke dag. Edwin Evers op @radioveronica vanmiddag!

Tom Croes on Twitter

Haha wat goed! Edwin Evers te horen op radio Veronica. Met uiteraard @henkblok538, Niels en Rick! #RadioVeronica #1april