Duncans act stáát: juryshow verloopt vrijwel vlekkeloos

videoDuncan Laurence heeft een flinke stap gezet richting de eindstrijd van het Eurovisie Songfestival. Hij gaf tijdens de juryshow van vanavond een van zijn beste optredens van de week en heeft vermoedelijk alvast een sloot jurypunten binnen.

Zichtbaar geëmotioneerd was Duncan Laurence na de laatste noten van zijn Arcade. Achter zijn piano eindigde hij met de tranen in de ogen. Het was een passend einde van een geslaagde generale repetitie, een show waarop de vakjury zijn punten voor de halve finale van morgen baseert.

Het begin van de song kende nog een lichte hapering, maar toen hij die eerste zenuwen had afgeschud, zong Laurence zijn prijsnummer met volle overgave en overdonderend sterk.

Volledig scherm
© ANP

De act staat

En, ook belangrijk: de act van Nederland staat eindelijk. Aan de werkwijze met de richting het podium dalende lichtbol zal nu niet meer getornd worden. De Nederlandse podiumpresentatie onderscheidt zich duidelijk van de rest van het veld. De concurrentie kiest merendeels voor kleur en visueel spektakel. Rondom Laurence is het vooral donker. Het komt de intimiteit van het lied alleen maar ten goede.

Bij de bookmakers bleef Duncan Laurence op de eerste plaats. Hij breidde zijn voorsprong op naaste concurrent Zweden in de loop van de dag alleen maar uit.

Mis niets over het Songfestival in onze app:

  1. Ryanne van Dorst oogst lof na Gevaarlijkste Wegen met timide Famke Louise

    Ryanne van Dorst oogst lof na Gevaarlijk­ste Wegen met timide Famke Louise

    Een groter contrast qua persoonlijkheden heeft er waarschijnlijk nog nooit in de auto gezeten bij het programma Gevaarlijkste Wegen van de Wereld. Een opvallend timide Famke Louise nam tijdens een roadtrip door Rwanda plaats naast de uitgesproken Ryanne van Dorst. Het grote verschil in karakters zorgde ook voor reuring online, het reisprogramma was zelfs even trending topic op Twitter. ‘Kunnen we Ryanne niet de standaard bijrijder van Gevaarlijkste Wegen maken?’