Volledig scherm
Duncan Laurence op het podium voor de tweede doorloop waarbij alle vakjury's in Europa en Australië hun punten gaven. © EPA

Duncan beleeft vrijwel foutloze generale repetitie: lot al voor helft bepaald

Duncan Laurence heeft weer een hindernis genomen op weg naar een topklassering op het Eurovisie Songfestival. Tijdens de generale repetitie, waarbij de vakjury’s meekeken, zong hij vanavond een vrijwel foutloze versie van Arcade. Vooral tijdens de eerste regels, die in de juryshow van woensdag nog enigszins wankelden, klonk hij veel krachtiger.

In de rest van het lied zong hij soms een tikje voorzichtig, maar nog steeds aangrijpend en overtuigend. Arcade klonk tussen de groots opgezette inzendingen van Cyprus en Griekenland als een fraai rustpunt. De rustige enscenering kreeg tussen die twee kleurrijke acts ook extra nadruk.

Opmerkelijk was wel dat de deze dagen al veelbesproken lichtbol opnieuw niet helemaal werkte zoals bedoeld. Zelfs na een uitputtende reeks van repetities flipte de lamp nu niet op het gewenste moment aan. Door een techniekfoutje gebeurde dit één seconde te laat. Gelukkig voor Laurence daalde het licht wel ruim op tijd voor het camerashot met het strijklicht over Laurence’ gezicht.

Bookmakers

De bookmakers houden onverminderd vertrouwen in de winst van Duncan Laurence. In hun klassement nam hij zelfs een nog wat grotere voorsprong op de rest van het veld. Australië verdrong daarin Zweden van de tweede plek. Voor Duitsland wordt een laatste plaats voorspeld. Niet onlogisch gezien de drakerige uitvoering van het lied Sister door het duo Sisters van vanavond.

In de finale van morgenavond treedt Duncan Laurence als twaalfde aan. Dat zal iets na tien uur Nederlandse tijd zijn.

  1. Miley Cyrus verbaast wereld met Pink Floyd-cover in leren outfit: 'Zij heeft mijn depressie genezen’

    Miley Cyrus verbaast wereld met Pink Floyd-co­ver in leren outfit: 'Zij heeft mijn depressie genezen’

    De extravagante Amerikaanse actrice-zangeres Miley Cyrus heeft gisteravond op een festival in Las Vegas vriend en vijand verbaasd door een wel heel verrassende cover uit de hoge hoed te toveren. De goedlachse Hollywoodster koos op het jaarlijkse iHeartRadio Music Festival voor een nummer van Pink Floyd en deed dat helemaal niet onverdienstelijk, stellen critici. ,,Mijn respect voor Miley is gestegen.”
  2. Miljoen kijkers zien 'Beste Zanger' Ruben (21) hele uitzending huilen: 'Kan iemand hem kapotknuffelen?’

    Miljoen kijkers zien 'Beste Zanger' Ruben (21) hele uitzending huilen: 'Kan iemand hem kapotknuf­fe­len?’

    Singer-songwriter Ruben Annink (21) heeft zich gisteravond bij AVROTROS-programma Beste Zangers van zijn meest kwetsbare kant laten zien. De Amsterdammer werd voor het oog van 1,1 miljoen kijkers overmand door emoties door met name de optredens van Floor Jansen en Rolf Sanchez. De NPO1-show is al weken een groot succes en eindigde ook gisteren als derde best bekeken programma van de dag.